Kusura bakma demek ne demek?

İçindekiler:

  1. Kusura bakma demek ne demek?
  2. Kusura anlamı nedir?
  3. Özür dilerim ne anlama gelir?
  4. Özür dilerim ne zaman kullanılır?
  5. Geçmiş olsun nelere denir?
  6. Özür dilerim yerine ne kullanılır?
  7. Kusurlu davranmak ne demek?
  8. Ihmal ediyor ne demek?
  9. Özür dilemek nasıl bir davranıştır?
  10. Özür dilerim Türkçe mi?
  11. Bir insandan nasıl özür dilenir?
  12. Özür dilerken nelere dikkat etmeliyiz?
  13. Geçmiş olsun ne zaman kullanılır?
  14. Geçmiş olsun kelimesini hangi durumlarda kullanılır?
  15. Özür dilemesi için ne yapmalıyım?
  16. Hangi durumlarda özür dilemek gerekir?
  17. Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?
  18. Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak ne demek?
  19. Ihmalkar davranmak ne demek?
  20. Icmal kaydı ne demek?

Kusura bakma demek ne demek?

Kusura bakma başlangıç sevi- yesidir, istenilen sonuca ulaşıl- mazsa isteğe göre özür dilenebilir. Ancak özür dilendikten sonra kusura bak- maya dönmek, penaltıdan golü yememiş kaleciye ortahasahadan şut çekmek gibi- dir, boşa uğraştır, işe yaramaz. 2. Herkese rahatlıkla kusura bakma deni- lebilir.

Kusura anlamı nedir?

Herhangi bir durumda bulunmak. Uygun düşmek, yerinde görülmek.

Özür dilerim ne anlama gelir?

Özür dilerim ne anlama gelir? Özrünü ileri sürüp bir işten bağışlanmasını istemek. Yapılan bir yanlıştan ötürü bağışlanmasını istemek.

Özür dilerim ne zaman kullanılır?

Kuracak cümlen olmadığı, bilgi dağarcığın konuya yetmediği zaman değil hayattaki inançlarına, prensiplerine aykırı davrandığını fark ettiğin zaman. Kalp kırınca özür dilenir, kötü söz söyleyince özür dilenir, birinin hakkını elinden alınca özür dilenir, geç kalınca özür dilenir, sözünü tutamayınca özür dilenir.

Geçmiş olsun nelere denir?

Hastalananlara, kaza geçirenlere, beklenmedik büyük bir olumsuz durumdan kurtulanlara veya hapishaneye girenlere söylenen iyi dilek sözü. Örn: Geçmiş olsun ağabey, ne oldu sana böyle? -O. C. Kaygılı.

Özür dilerim yerine ne kullanılır?

Özür dilerken “ben dili” yerine “sen dili”ni kullanmak özrünüzü daha işlevsel kılıyor. Örneğin “Seni kırdım, özür dilerim” demek, “Ben hatalıyım, özür dilerim” demekten daha etkili, çünkü bu şekilde karşınızdaki insana, onu, kendinizden daha önemli bulduğunuzu hissettirmiş oluyorsunuz.

Kusurlu davranmak ne demek?

Kusur, failin, hukuka uygun davranma olanağı varken, hukuka aykırı haksızlığı seçmesi sebebiyle kınanmasıdır. Hareketin ve neticenin ifade etmiş olduğu değersizlik haksızlığın esasını, zihniyetin değersizliği ise kusurun esasını oluşturur.

Ihmal ediyor ne demek?

a. (ihma:li) Gereken ilgiyi göstermeme, boşlama, savsaklama, savsama, önem vermeme: “Ama ben yaşımın toyluğuna kapılmış, ufak tefek ihmaller bulmuştum bu tercümede.” -Y. Z.

Özür dilemek nasıl bir davranıştır?

Özür dilemek büyüklüktür tarzında. Özür dilendikten sonra karşı tarafında mutlaka özrü kabul etmesi, zorlayıcı bir takım davranışlar içerir. ... Ancak, özür dilemeyi gerektirecek davranışı yapanın tavırları ve duruma meydan vermesi hep göz ardı edilir. Özür dilemek, pişmanlıktır.

Özür dilerim Türkçe mi?

dileme eyleminde maksat "birinin bağışlamasını dileme" iken, Türkçe kullanımda özür, "özür dileme" eyleminin adı mahiyetini kazanmıştır.

Bir insandan nasıl özür dilenir?

Özür Dileme Yolları Neler?
  1. Problemin farkına varın ama kendi bakış açınızdan değil, karşı tarafın açısından. ...
  2. Basit ve sade bir dille üzgün olduğunuzu belirtin. ...
  3. Problemi çözmek için ne yapacağınızı söyleyin ve bir daha olmasın. ...
  4. O insana özrünüzü kabul edip etmeyeceğini sorarak sonlandırın.
Daha fazla öğe...

Özür dilerken nelere dikkat etmeliyiz?

Gerçek bir özür aşırıya kaçmaz. Özür dilerken karşı tarafın hissettiklerine odaklanmaya özen gösterin. Kendi pişmanlık ve üzüntünüzle karşınızdaki kişinin hislerini gölgelememeye dikkat edin. Gerçek bir özürde çatışmayı kimin başlattığı ya da kimin suçlu olduğu önemli değildir.

Geçmiş olsun ne zaman kullanılır?

Geçmiş olsun: Hasta kişinin hızla rahatsızlığını geride bırakması için kullanılır. Yanı sıra başına kötü iş gelmiş kişilerin kötülüğü geride bırakarak iyi hale gelmesi için de kullanılır. Hayırlı yolculuklar: Seyahate çıkacak kişiye, yolculuğunun iyi geçmesini dilemek için kullanılır.

Geçmiş olsun kelimesini hangi durumlarda kullanılır?

“Bir daha böyle kazaya, sıkıntıya, hastalığa düşmemenizi dilerim” mânasına iyi dilek temennisi olarak söylenir.

Özür dilemesi için ne yapmalıyım?

Özür Dileme Yolları Neler?
  1. Problemin farkına varın ama kendi bakış açınızdan değil, karşı tarafın açısından. ...
  2. Basit ve sade bir dille üzgün olduğunuzu belirtin. ...
  3. Problemi çözmek için ne yapacağınızı söyleyin ve bir daha olmasın. ...
  4. O insana özrünüzü kabul edip etmeyeceğini sorarak sonlandırın.
Daha fazla öğe...

Hangi durumlarda özür dilemek gerekir?

Özür ise kişinin yaptığı bir davranışın olumsuz sonuçlandığı veya algılandığı ve bu algının kişi tarafından da kabul edildiği durumda dilenir ve özürün temel amacı ilişkiyi düzeltmektir. Eğer karşıdaki kişi için önemliyse o zaman özür dilenir. Eğer önemli değilse insanlar özür dilemeye gerek duymazlar.

Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?

Buna göre memuriyette disiplin cezası, “kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet Memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara” ...

Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak ne demek?

Anlaşılacağı üzere Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak disiplin suçunun cezası uyarma cezasıdır. Memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesi anlamına gelen uyarma cezası 125. maddenin birinci fıkrasının A alt bendinde düzenlenmiştir.

Ihmalkar davranmak ne demek?

Mühmel, bir şeye yeteri kadar önem vermeyen, umursamayan ve dikkat etmeyen anlamına gelirken, ihmal de özen göstermemek demektir. Bu kelimenin sıfat hali ''ihmalkar'' şeklinde yazılır.

Icmal kaydı ne demek?

Arapça kökenli icmal kelimesi Türkçede özet, kısaltma, gösterge, ayrıntıya inmeme gibi anlamlara karşılık gelir. Bir muhasebe terimi olarak icmal iki işletme arsında ki alım-satım hacmini ortaya koyan belgedir. Tam Türkçe karşılığı “hesap özeti” diyebiliriz.