Online kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?

İçindekiler:

  1. Online kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
  2. Üniversite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım?
  3. Universite kayıtları ne zaman bitiyor?
  4. Universite ek kayıtları ne zaman?
  5. e-Devlet ile üniversite kayıt sorun olur mu?
  6. Kayıt yenilememiş öğrenci nedir?

Online kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?

E-Devlet'ten kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için Üniversitemize gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

Üniversite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKS sonucunda bir programa yerleşen ancak YKS kılavuzlarında belirtilen tarihlerinde kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret ...

Universite kayıtları ne zaman bitiyor?

YKS sonuçlarına göre üniversite kayıt işlemleri 6- tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4- tarihleri arasında yapılacak.

Universite ek kayıtları ne zaman?

YKS ek tercih sonuçlarının belli olmasının ardından üniversitede bir bölüm kazanan adaylar kayıtları 4- tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4- tarihleri arasında yapılacak.

e-Devlet ile üniversite kayıt sorun olur mu?

ÜNİVERSİTE E KAYIT YETERLİ Mİ? Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. ... Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Kayıt yenilememiş öğrenci nedir?

Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.