Işletme bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Işletme bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
  2. 2 yıllık işletme bölümü nedir?
  3. Işletme yönetimi kaç puanla atanır?
  4. Işletme yönetimi bölümünden hangi bölümlere geçiş yapabilir?
  5. İktisat ataması var mı?
  6. 2 yıllık iktisat mezunu ne iş yapar?

Işletme bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

İşletme bölümü mezunları iş olanakları; özel kurumlar, turizm ve danışmanlık, sigorta, denetim, dış ticaret ve ulaştırma sektörlerinde istihdam sağlar. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası gibi kurumlarda da çalışma şansına sahşiptirler.

2 yıllık işletme bölümü nedir?

İşletme yönetimi bölümünün amacı, kamu veya özel sektör içerisinde bulunan büyük ve küçük işletmeler için finans ve yönetim açısından donanımlı öğrencileri yetiştirmektir. ... İşletme yönetimi bölümü 2 yıllık önlisans bölümüdür.

Işletme yönetimi kaç puanla atanır?

İşletme mezunlarının başvurabildiği bu kadrolara gerçekleştirilen yerleştirmelere bakıldığında en büyük puan ile atanan adayın 98,200 puan ile en küçük puan ile yerleştirilen adayın ise 86,366 puan ile yerleştirilmesinin yapıldığı görülmektedir.

Işletme yönetimi bölümünden hangi bölümlere geçiş yapabilir?

Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
  • İktisat.
  • Kamu Yönetimi.
  • Maliye.
  • Uluslararası İlişkiler.
  • İşletme.
  • Konaklama İşletmeciliği.
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
Daha fazla öğe...

İktisat ataması var mı?

2020/1 merkezi atamasında iktisat mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 671 idi. ... İktisat mezunu olarak 2020/1 merkezi atamasında yerleştirmesi yapılan adayların puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atanan adayın 81,695 puan ile en büyük puan ile atanan adayın da 97,554 puan ile atandığı görülmektedir.

2 yıllık iktisat mezunu ne iş yapar?

İktisat bölümünden mezun olan kişiler kamu kurumlarının dışında özel sektörde başta bankalar olmak üzere, ekonomi ile alakalı şirketlerde bulabilirler. ... Bu alanda akademik eğitimini tamamlayan kişilerin devletin önemli kurumlarında ve özel şirketlerde, danışman ve eğitici olarak hizmet vermeleri mümkün hale gelir.