Varant süresi bitince ne olur?

İçindekiler:

  1. Varant süresi bitince ne olur?
  2. Varant Piyasası kaçta açılıyor?
  3. Iş yatırım varant ne demek?
  4. Hisse senedi varant ne demek?

Varant süresi bitince ne olur?

Vadeye kalan gün sayısı azaldıkça varantın zaman değeri de düşer. Vade günü zaman değeri sıfırdır. Zararda olan varantların içsel değeri sıfır olup, vade günü zaman değeri de sıfırlanacağı için varant "değersiz" olacaktır.

Varant Piyasası kaçta açılıyor?

10:00 – 18:00 saatleri arasındadır. Varant piyasasında yarım işgünlerinde çalışma saatleri; 10:00 – 12:30 saatleri arasındadır. Spot piyasada işlem gören dayanak varlıklar ile vadeli ve türev piyasalarda işlem gören varlık fiyatları arasında ilişkinin şu yönde olması beklenir.

Iş yatırım varant ne demek?

Varantlar yatırımcıya, dayanak varlığı önceden belirlenen bir fiyattan belirli bir tarihte alma ya da satma hakkı veren ve bu hakkın nakit uzlaşı ile kullanıldığı menkul kıymet niteliğindeki sermaye araçlarıdır. Diğer bir deyişle varant, menkul kıymet haline getirilmiş opsiyonlardır.

Hisse senedi varant ne demek?

Varant, elinde bulunduran kişiye, dayanak varlığı ya da dayanak göstergeyi önceden belirlenen bir fiyattan, belirli bir tarihte ya da belirli bir tarihe kadar, alma ya da satma hakkı veren bir menkul kıymet türüdür. Varantlar kullanıcısına hak verir, yükümlülük getirmez.