TÜBİTAK ne kadar burs veriyor?

İçindekiler:

  1. TÜBİTAK ne kadar burs veriyor?
  2. TÜBİTAK hangi bölümlere burs veriyor?
  3. TÜBİTAK yüksek lisans bursu kaç TL?
  4. TÜBİTAK bursu ne zaman başlar?
  5. TÜBİTAK çift burs ne kadar?
  6. Tübitak Temel Bilimler Bursu kaç TL?
  7. TÜBİTAK yüksek lisans bursu kimlere çıkar?
  8. TÜBİTAK Temel Bilimler Bursu ne zaman yatacak?
  9. Yüksek Lisans Bursları Ne Kadar Oldu?
  10. Tübitak Temel Bilimler bursu nedir?
  11. Yüksek lisans bursu kime çıkar?
  12. Yüksek lisans Bursları Ne Kadar Oldu?

TÜBİTAK ne kadar burs veriyor?

TÜBİTAK tarafından hazırlanan tercih listesine uygun bölümleri kazanan öğrenciler bu burstan yararlanabilecek. Öğrencilere akademik yaşamları boyunca her ay 4000 TL burs imkanı verilerek eğitim hayatlarında maddi sıkıntı çekmeleri önlenecek.

TÜBİTAK hangi bölümlere burs veriyor?

5. Üniversitelerin TÜBİTAK tarafından belirlenen matematik, fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, astronomi ve uzay bilimleri, Türk dili ve edebiyatı, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat örgün öğretim programlarından birinde ...

TÜBİTAK yüksek lisans bursu kaç TL?

Tam burs miktarı yüksek lisans bursiyeri için 1.000 TL/Ay ve doktora bursiyeri için 1.800 TL/Ay'dır.

TÜBİTAK bursu ne zaman başlar?

Bursluluk süresi içinde başarı şartını yeniden sağlayan bursiyerin durumunu belgelemesi halinde bursu takip eden ilk eğitim-öğretim döneminde (Mart ya da Ekim ayında) başlatılır.

TÜBİTAK çift burs ne kadar?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bundan böyle TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getirebilen bursiyerlerimiz çift burs alma imkânına sahip olup, burs ödemeleri TÜBİTAK tarafından aylık 4.500TL'ye tamamlanacaktır.

Tübitak Temel Bilimler Bursu kaç TL?

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada 5.001 (beş bin bir) ile 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden birine yerleşenlere aylık 1.000 (bin) TL burs verilecektir.

TÜBİTAK yüksek lisans bursu kimlere çıkar?

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Tıbbi Bilimler ile Tarımsal Bilimlerde lisans eğitimine devam eden veya lisans eğitimini tamamlamış olanlardan TÜBİTAK'ın belirlediği Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında tezli yüksek lisans/doktora yapmak isteyen veya yapanlara burs verilmektedir.

TÜBİTAK Temel Bilimler Bursu ne zaman yatacak?

2.2. Program kapsamında desteklenen bursiyerlere verilecek burs miktarı programın internet sayfasında yer almaktadır. Burslar, ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 15 gününde ödenir.

Yüksek Lisans Bursları Ne Kadar Oldu?

2020 yılında bu yüksek lisans burs miktarı 1100 TL iken 2021 yılında 200 TL bir zam kazanmıştır. 2021 yılında ocak ayında verilmeye başlanan bu yüksek lisans bursu miktarı 1300 TL olarak her ay yüksek lisans öğrencilerin banka hesabına yatırılır.

Tübitak Temel Bilimler bursu nedir?

Detaylı bilgi için tıklayınız. Bu programın amacı; yurt içinde başarılı öğrencilerin temel bilimlere yönelimini teşvik etmek, bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında başarılı olmuş öğrencileri desteklemek ve bu öğrencilerin farklı alanlarda da birikim kazanmasını sağlamak için lisans eğitim bursu vermektir.

Yüksek lisans bursu kime çıkar?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, ... Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Yüksek lisans Bursları Ne Kadar Oldu?

2020 yılında bu yüksek lisans burs miktarı 1100 TL iken 2021 yılında 200 TL bir zam kazanmıştır. 2021 yılında ocak ayında verilmeye başlanan bu yüksek lisans bursu miktarı 1300 TL olarak her ay yüksek lisans öğrencilerin banka hesabına yatırılır.