Aile yardımı bildirimi nedir?

İçindekiler:

  1. Aile yardımı bildirimi nedir?
  2. AGI formu nereden alınıyor?
  3. Aile yardımı ödeneği kimlere verilir?
  4. Aile yardımı beyannamesi ne zaman verilir?

Aile yardımı bildirimi nedir?

AİLE YARDIMI BİLDİRİMİ Bu bildirim personelin ilk işe girişinde verilir. Personelin aile yardımından yararlanan eş veya çocuk durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde veya yer değiştirme suretiyle atama halinde yeniden bildirim verilir.

AGI formu nereden alınıyor?

Aile durum bildirimi formu nereden ve nasıl alınır? Aile bildirim formu almak için muhtarlık veya benzeri bir kamu kurum kuruluşuna başvurmanıza gerek bulunmamaktadır. Bu formu internet üzerinden indirebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

Aile yardımı ödeneği kimlere verilir?

657 sayılı Kanunun 203 üncü maddesine göre, aile yardımı ödeneği devlet memurlarına her ay aylıklarıyla birlikte ödenmektedir. Karı ve kocanın her ikisi de memur iseler bu ödenek yalnız kocaya verilir. Aile yardımı ödenekleri hiç bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve borç için haczedilemez.

Aile yardımı beyannamesi ne zaman verilir?

AİLE YARDIMI BİLDİRİMİ 1- Bu bildirim personelin ilk işe girişinde verilir. Personelin aile yardımından yararlanan eş veya çocuk durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde veya yer değiştirme suretiyle atama halinde yeniden bildirim verilir.