BİMER başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. BİMER başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  2. CİMER sonucu ne zaman gelir?
  3. Acik kapi ne zaman Sonuclanir?
  4. Açık Kapı para nereden alınır?
  5. CİMER den kimler yararlanabilir?
  6. CİMER şikayet sonucu ne zaman sonuçlanır?
  7. Açik kapi yardim başvuru sonuçlari nasil kontrol edilir?
  8. Açık kapı yardımı nereden alınır?
  9. Açık Kapı para yardımı nasıl alınır?
  10. Açık Kapı para yardımı ne kadar?
  11. CİMER nedir ne için kullanılır?

BİMER başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Online olarak gerçekleştirdiğiniz BİMER başvuruları ile alakalı bilgi almak isterseniz 'http://www.bimer.gov.tr' web sitesine girerek sağ üstte bulunan 'Başvuru Sorgula' butonuna tıklamanız gerekmektedir. Eğer başvurunuzda kimlik bilgilerinizi kullandıysanız T.C.

CİMER sonucu ne zaman gelir?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Acik kapi ne zaman Sonuclanir?

Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa "Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz." bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır.

Açık Kapı para nereden alınır?

İçişleri Bakanlığı emekli ve 1000 tl yardım alan vatandaşlar hariç geri kalan vatandaşlara, sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 tl ve çocuklar için 100 tl bayram harçlığı verecek. www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru yapmanız gerekiyor.

CİMER den kimler yararlanabilir?

Ayırt etme gücüne sahip 12 yaşını doldurmuş gerçek kişiler, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler, mavi kartlılar, çifte vatandaşlık sahipleri ve ayırt etme gücüne sahip kısıtlılar CİMER'e başvuru yapabilmektedir.

CİMER şikayet sonucu ne zaman sonuçlanır?

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır.

Açik kapi yardim başvuru sonuçlari nasil kontrol edilir?

İhtiyaç sahipleri, Açık Kapı Yardım başvurusunu tamamladıktan sonra, ister e-devlet üzerinden başvuru sorgulama sekmesiyle, isterse acikkapi.gov.tr sitesinde bulunan 'Başvuru sorgulama' sayfası ile başvuru sonuçlarını kontrol edebilir.

Açık kapı yardımı nereden alınır?

İçişleri Bakanlığı emekli ve 1000 tl yardım alan vatandaşlar hariç geri kalan vatandaşlara, sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 tl ve çocuklar için 100 tl bayram harçlığı verecek. www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru yapmanız gerekiyor.

Açık Kapı para yardımı nasıl alınır?

Yardım başvurusu için https://www.acikkapi.gov.tr/ sayfasına giriş yapın. e-Devlet şifreniz var ise e-Devlet aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz, yok ise sayfada Başvuru Yap butonunu tercih edebilirsiniz. Başvuru ekranında gelen bilgileri girin ve onay kodu gönderin.

Açık Kapı para yardımı ne kadar?

İçişleri Bakanlığı, Açık Kapı yardımları kapsamında verileceği iddia edilen '400 lira bayram harçlığı' iddiaları hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, sosyal medya üzerinden yayılan 'Sigortalı veya sigortasız olmasına bakılmaksızın, yetişkinlere 400 TL çocuklara da 100 TL yardım yapılacaktır.

CİMER nedir ne için kullanılır?

CİMER, 2002'den bu yana halkı iktidarın merkezine taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, vatandaşlarımız tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen her türlü istek, şikayet, ihbar ve görüş/önerileri değerlendirerek; başvurularının etkin, süratli ve doğru bir şekilde sonuçlandırılmasını ...