Istanbul Üniversitesi yüksek lisans ücretli mi?

İçindekiler:

  1. Istanbul Üniversitesi yüksek lisans ücretli mi?
  2. Yüksek lisans mezunu hangi ünvanı alır?
  3. Yüksek lisans için ücret ödeniyor mu?
  4. Yüksek lisans yaparken devlet para veriyor mu?
  5. Yüksek lisans harç ücreti var mı?

Istanbul Üniversitesi yüksek lisans ücretli mi?

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına özel öğrenci olarak başvuracakların ödeyeceği ücret, normal öğrenim ücreti kadardır. Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına özel öğrenci olarak başvuracaklar ise, saat başına 350 TL (İÜ personeli ve eşi, çocuğu ise 250 TL) ücret öderler.

Yüksek lisans mezunu hangi ünvanı alır?

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim" , "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.

Yüksek lisans için ücret ödeniyor mu?

Tezli yüksek lisans programları devlet üniversitelerinde ücretsizdir. Tezsiz yüksek lisans programları ise hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde ücretlidir.

Yüksek lisans yaparken devlet para veriyor mu?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.

Yüksek lisans harç ücreti var mı?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans harç ücretleri kaldırılmıştır. Yani ücretsizdir. Vakıf üniversitelerinde ise tezli yüksek lisans harç ücretleri tez dönemi dahil 15.000-20.000 TL aralığındadır.