Bağlı bulunduğum SGK nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bağlı bulunduğum SGK nasıl öğrenebilirim?
  2. Sağlık sigortam var mı yok mu?
  3. Sigorta başlayıp başlamadığını nasıl öğrenebilirim?
  4. Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?
  5. Kaç yaşına kadar sağlık güvencesi?
  6. Ne kadar sigorta günüm var öğrenmek istiyorum?
  7. Devlet sigortası nasıl yapılır?
  8. Sigorta e devlette ne zaman gözükür?

Bağlı bulunduğum SGK nasıl öğrenebilirim?

Sosyal güvenlik kurumuyla ilgili bilgi edinilebilecek bir diğer nokta da SGK kurumunun resmi iletişim adresi ve internet sitesinin yer aldığı sisteme internet üzerinden girerek bu sayfada yer alan açıklamalara göre bağlı bulunduğunuz kurumu öğrenebilir, Alo 170'i arayarak da telefon üzerinden aklınıza takılan soruları ...

Sağlık sigortam var mı yok mu?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sigorta başlayıp başlamadığını nasıl öğrenebilirim?

ALO 170 ARACILIĞIYLA SİGORTA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
  1. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın.
  2. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.
Daha fazla öğe...

Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Kaç yaşına kadar sağlık güvencesi?

Kimi sigorta şirketleri, üst yaş sınırını 55 ya da 60 olarak belirler. 60 yaş üstü vatandaşların bu ürünleri satın alma şansları bulunmaz. AXA Sigorta ise üst yaş sınırını 65 olarak belirtir ve bu sayede 60 – 65 yaş arasındaki vatandaşların da çeşitli tamamlayıcı sağlık sigortalarından yararlanabilmesini sağlar.

Ne kadar sigorta günüm var öğrenmek istiyorum?

SGK gün sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr ya da e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Gerekli kimlik bilgilerinizi ve T.C. numaranızı kullanarak www.turkiye.gov.tradresinden şifresiz olarak SGK gün sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Devlet sigortası nasıl yapılır?

GSS başvuru işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan fiziki şekilde yapılmalı ya da online sistemler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e-devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.

Sigorta e devlette ne zaman gözükür?

Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.