Maliye vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Maliye vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?
  2. E-devlet vergi borcu nasıl öğrenilir?
  3. Vergi borcumu nereden görebilirim?
  4. Banka yasal takip ne demek?
  5. Takibe düşen kredi alabilir mi?
  6. Belediyeye olan borçlar nasıl öğrenebilirim?
  7. Kyk borcu vergi dairesine giderse ne olur?
  8. Emlak vergisi borcu e devlette görünür mü?

Maliye vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?

E-devlet'in içinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu linkine tıklayın. Öncesinde kimlik doğrulaması yapmadıysanız 'kimliğimi şimdi doğrula' butonuna basınız. Kimlik doğrulaması için gerekli bilgiler TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.

E-devlet vergi borcu nasıl öğrenilir?

E-devlet sistemi üzerinden vergi borcu sorgulama işlemi yapmak için; e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına "vergi borcu sorgulama" ibaresine girmek gerekmektedir. Sisteme giriş yapan kullanıcılar bu aramayı yaptıktan sonra üzerlerine kayıtlı olan bütün vergi, borç ve harç bilgilerine ulaşabilirler.

Vergi borcumu nereden görebilirim?

e-Devlet Kapısı
  1. Gelir İdaresi Başkanlığı
  2. Vergi Borcu Sorgulama.

Banka yasal takip ne demek?

YASAL TAKİP NEDİR? Banka, eğer ödemesini alamazsa kredi ya da kredi kartı verdiği müşterisini uyarır. Birkaç uyarıdan sonra müşteri yine borcunu ödemezse banka tarafından yasal takip başlatılır.

Takibe düşen kredi alabilir mi?

Her bankanın kredi verme koşulları değişirken eski dönemlerde olduğu gibi yasal takibe düşen kara listeye giren müşterilerin kredi alamaz diye kesin bir ifade kullanmak günümüzde geçerli değildir. ... İcralık olana kredi verenler içinde de aynı bankları bulmaktasınız.

Belediyeye olan borçlar nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergisi öğrenmek isteyen vatandaşlar belediyelerden, e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi'nden emlak vergisi sorgulayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulayabilir varsa emlak vergisi ...

Kyk borcu vergi dairesine giderse ne olur?

KYK borcu 1 ay ödenmezse bir şey olmaz. Lakin, 2 taksit üst üste ödenmezse borcunuz vergi dairesine düşer. Bundan sonra ödemelerinizi vergi dairesi üzerinden yapmalısınız. Eğer oraya da borcu ödemezseniz evinize tebligat kağıdı gelir.

Emlak vergisi borcu e devlette görünür mü?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebililir.