KPSS B de hangi konular var?

İçindekiler:

  1. KPSS B de hangi konular var?
  2. KPSS B grubu ne demek?
  3. KPSS B grubu hangi sınavlara girecek?
  4. KPSS hangi kitaplar?
  5. KPSS B grubu nedir hangi bölümleri kapsar?
  6. KPSS B grubu kadrolar nelerdir?
  7. Tek yıllarda P3 puanı ne işe yarar?
  8. KPSS P3 grubu nedir?
  9. B grubu kadrolar nelerdir?

KPSS B de hangi konular var?

KPSS B GRUBU KONULARI NELERDİR? Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur. Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır.

KPSS B grubu ne demek?

KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS B grubu hangi sınavlara girecek?

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS hangi kitaplar?

En İyi 8 KPSS Kitabı Tavsiyesi!
  • Pegem Akademi 2021 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Video Destekli Konu Anlatımlı Modüler Set.
  • 2021 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Tamamı Video Çözümlü Soru Bankası Modüler Set.
  • Benim Hocam Yayınları 2021 KPSS Video Ders Notları
  • Taktiklerle Problemler Konu Anlatımlı Soru Bankası
Daha fazla öğe...

KPSS B grubu nedir hangi bölümleri kapsar?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS B grubu kadrolar nelerdir?

B grubu meslekleri mimar, mühendis, hemşire, sosyolog, psikolog, ebe, hemşire, veteriner gibi lisans kadrolarının KPSS B grubuna atanması halinde mümkündür. Yani A grubunun haricindeki hemen hemen her tür meslek grubunu kapsamaktadır.

Tek yıllarda P3 puanı ne işe yarar?

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. ... Tek yıllarda yapılan KPSS Lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

KPSS P3 grubu nedir?

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. ... Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için "çift" yıllarda KPSS Lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar.

B grubu kadrolar nelerdir?

B grubu meslekleri mimar, mühendis, hemşire, sosyolog, psikolog, ebe, hemşire, veteriner gibi lisans kadrolarının KPSS B grubuna atanması halinde mümkündür. Yani A grubunun haricindeki hemen hemen her tür meslek grubunu kapsamaktadır.