İnternet bankacılığından e-devlet'e nasıl girebilirim?

İçindekiler:

  1. İnternet bankacılığından e-devlet'e nasıl girebilirim?
  2. Kimlik kartı PIN kodu ne işe yarar?
  3. Cep Şubeden e devlet şifresi nasıl alınır?
  4. E-Devlet'te e-posta adresi nasıl güncellenir?
  5. Kimlik olmazsa ne olur?

İnternet bankacılığından e-devlet'e nasıl girebilirim?

İnternet Bankacılığı'na giriş yapan tüm Bireysel ve Şahıs Firmalarımız e-Devlet Kapısı'na doğrudan giriş yapabilir. İnternet Bankacılığı'na giriş yaptıktan sonra üst barda yer alan e-Devlet'e Şifresiz Giriş butonuna tıkladığınızda otomatik olarak giriş işleminiz doğrudan gerçekleştirilir.

Kimlik kartı PIN kodu ne işe yarar?

Başvuru aşamasında kişiye 6 haneli olan PIN kodunun olduğu bir şifre verilecektir. Banka kartlarında işlem yaparken şifre kullanıyorsak, aynı şekilde yeni kimlik kartlarında da işlem yaparken PIN kodunu kullanacağız. ... İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bulunan KİOSK'lar üzerinde PIN şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Cep Şubeden e devlet şifresi nasıl alınır?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E-Devlet'te e-posta adresi nasıl güncellenir?

E- devlet sisteminde kayıtlı e-posta adresinin güncellenmesi için yapılması gereken, ekranda bulunan 'iletişim bilgileri' bölümüne tıklamak olmalıdır. Bu bölüme tıklanmasının ardından ekranda bulunan seçenekler arasından 'E-postamı güncelle' seçeneğine girilmelidir.

Kimlik olmazsa ne olur?

Kimlik Belgesi taşımazsam ne olur? ... Polis veya Jandarma tarafından, kimlik bilgisi istenilen kişinin kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya Avukat Kimlik Kartı gibi bir belgeyi ibraz edememesi halinde, kişi kimliğini ispatlayana kadar gözaltına alınabilir. Durum Cumhuriyet Savcısına bildirilir.