Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?

İçindekiler:

  1. Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?
  2. UYAP Kurum Portal nasıl giriş yapılır?
  3. UYAP giriş nasıl indirilir?
  4. Yeni UYAP uygulaması ile giriş nasıl yapılır?
  5. Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  6. UYAP hangi kurum?
  7. UYAP Kurum portalına kimler girebilir?
  8. UYAP uygulaması hangi programla açılır?
  9. Avukat Portala nasıl girilir?
  10. UYAP lisans kontrolü başarısız hatası nasıl düzeltilir?
  11. Karara bağlanan dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  12. UYAP üzerinden hangi kurumlara erişilir?
  13. UYAP Editör Hangi Bakanlığa Bağlı?
  14. UYAP Kurum Portalı ne işe yarar?
  15. UYAP kullanim lisansi hangi kurumdur?
  16. UYAP vatandas Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişemez?
  17. UYAP hangi tarayıcı ile çalışır?

Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

UYAP Kurum Portal nasıl giriş yapılır?

İlgili evraklar hazırlandıktan sonra http://kurum.uyap.gov.tr/ giriş yapılır. Giriş butonuna tıklandıktan sonra giriş seçeneklerinden herhangi biri seçilir.Örnek olarak E-imza seçerek devam ediyoruz, e-Devlet Aracılığıyla Giriş seçilir gerekli bilgiler girildikten sonra Kurum Portal sistemine giriş yapılır.

UYAP giriş nasıl indirilir?

İlgili programlar kurulu değilse aşağıdaki linklerden indirip kurunuz. 1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir.

Yeni UYAP uygulaması ile giriş nasıl yapılır?

Yeni UYAP Uygulaması İle Giriş Kullanımı ise şöyle olmaktadır bu seçenek tıklandığında bilgisayara küçük bir yazılım indirilmektedir ve bunun kurulumu yapıldıktan sonra masaüstüne UYAP Giriş diye bir simge gelecektir. Artık UYAP sistemine giriş bu simge aracılığıyla kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava Sonucu Nereden Öğrenilir? e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir.

UYAP hangi kurum?

UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP Kurum portalına kimler girebilir?

Şirketler de vatandaşlar gibi UYAP kullanabilir. UYAP Kurum Portal'a kayıt olarak, şirketin tüm dava dosyalarının ve icra dosyalarının incelenmesi mümkündür. Bunun için yapılması gereken en önemli iş, şirket yetkilisinin (temsile yetkili) e-imza veya mobil imza sahibi olmasıdır.

UYAP uygulaması hangi programla açılır?

UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr adresinden giriş yapılır. Açılan sayfada “Programlar” başlığı altında “UYAP Editör Programı” indirilir.

Avukat Portala nasıl girilir?

Portal'ın adresi https://avukat.uyap.gov.tr'dir. Avukatlarımız, bu adresi internet tarayıcılarına girerek Avukat Portala giriş yapabilirler.

UYAP lisans kontrolü başarısız hatası nasıl düzeltilir?

UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemine giriş aşamasında "Lisans Kontrolü Başarısız" hatası almanız halinde; Google Chrome tarayıcı ile https://avukat.uyap.gov.tr sayfasının sağ üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" > "E-İmza Girişleri" sekmesinde yer alan "Yeni UYAP Uygulaması ile Giriş" butonuna tıklayarak uygulamayı ...

Karara bağlanan dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava Karar Sorgulama
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

UYAP üzerinden hangi kurumlara erişilir?

UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP Editör Hangi Bakanlığa Bağlı?

UYAP I, Adalet Bakanlığı merkez teşkilatını kapsamaktadır.

UYAP Kurum Portalı ne işe yarar?

UYAP Kurum Portal Bilgi Sistemi merkez ve taşra teşkilatlarında, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel veya kamu kurum ve kuruluşlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri ve bilgi alabilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP kullanim lisansi hangi kurumdur?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP - Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının, dijital ortama taşınmış unsurudur.

UYAP vatandas Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişemez?

NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

UYAP hangi tarayıcı ile çalışır?

E-imza ile giriş yapmak isteyen kullanıcılar, Mozilla Firefox, Internet Explorer (11.0 ve üstü), Safari veya Maxthon tarayıcıları kullanabilirler.