Ek NACE kodu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ek NACE kodu nasıl alınır?
  2. NACE kodu nasıl bulunur?
  3. Ito NACE kodu değişikliği nasil yapilir?
  4. 47.91 14 NACE kodu nedir?
  5. NACE kodu nasıl düzeltilir?
  6. Birden fazla NACE kodu olabilir mi?
  7. NACE kodu nasil güncellenir?
  8. Kaç tane NACE kodu eklenebilir?
  9. E ticaret NACE kodu nedir?
  10. NACE kodu Açilimi nedir?
  11. NACE kodu kimlere verilir?
  12. E ticaret için hangi NACE kodu?
  13. NACE kodu yanlış olursa ne olur?
  14. NACE kodu değişikliği kaç gün sürer?
  15. NACE kodu neden alınması gerekir?
  16. Nacar kodu ne demek?

Ek NACE kodu nasıl alınır?

Esas NACE Koduna ilave NACE Kodu alabilmek için SGK'ya da SGK kurumunun internet sitesinden kullanıcı kodu ve şifresi ile sisteme giriş yapılarak iş kolu kodu seçilecek ve akabinde sosyal güvenlik merkezince gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde iş kolu kodu düzeltilecektir.

NACE kodu nasıl bulunur?

NACE Kodu, SGK sicil numarasına bakılarak, vergi levhasındaki ana faaliyet alanı incelenerek ve bağlı bulunulan ticaret odasının internet sitesinden öğrenilebilir. Bir liste içeriği ekrana gelecektir. Bu liste üzerinden firmanın ismini bulun ve karşısında yer alan "Firma Detay" kutucuğunu tıklayın.

Ito NACE kodu değişikliği nasil yapilir?

Öncelikle istenilen NACE kodu kayıtlı olunan vergi dairesinden eklenmesi. İstenen NACE kodunun yer aldığı mükellefiyet yazısı alınması ve Ticaret Odası Başkanlığı'na hitaben yazılmış dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir. Eklenmesi istenen NACE kodunun şirket amaç konularında yer alması gerekiyor.

47.91 14 NACE kodu nedir?

E-ticaret sektörü için NACE kodu47.91.14 - Radyo, Televizyon, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret” olarak belirlenmiştir.

NACE kodu nasıl düzeltilir?

NACE Kodu hatalı olan ya da sonradan faaliyet kolu değişen firmalar bağlı oldukları vergi dairesi sicil servisine "NACE Kodu Değişikliği Talep Dilekçesi" vererek NACE kodlarını düzeltebilir veya değiştirebilirler.

Birden fazla NACE kodu olabilir mi?

Ana Nace Kodu değişiklik talepleri Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleşmektedir. Şirketler için; firmanın birden fazla faaliyet kodu var ise bu kodlar vergi dairesine EK NACE KODU olarak işlenmesi gerekmektedir.

NACE kodu nasil güncellenir?

Bu işlem için işyeri şifresiyle SGK'nın resmi web sitesine giriş yapılarak NACE Kodu değişikliği sayfasından yeni NACE kodunun seçilmesi gerekmektedir. Değişiklik talebinin SGK tarafından yapılacak incelemeler sonucunda uygun görülmesi durumunda SGK sisteminde işyerinin NACE kodu değiştirilir.

Kaç tane NACE kodu eklenebilir?

(not: en fazla 4 adet ek nace kodu girişi yapılabilmektedir.)

E ticaret NACE kodu nedir?

E-ticaret sektörü için NACE kodu “47.91.14 - Radyo, Televizyon, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret” olarak belirlenmiştir. Bu kod ile belirtilen kanallardan ticaret yapılabilir.

NACE kodu Açilimi nedir?

Bir kodlama sistemi olarak bilinen NACE kodu, Avrupa'da ekonomik faaliyetlerle alakalı istatistik üretilmesi ve bunların yayılması için bir başvuru kaynağı oluşturuyor. ... Açılımı “Nomenclature des Activités Économiques dans la Communauté Européenne” olan bu kod, ismini bu açılımın baş harflerinden alıyor.

NACE kodu kimlere verilir?

NACE kodu; iş yerinin faaliyetlerinin tehlike derecesini ortaya koyduğu için ticari faaliyetlerini başlatmak isteyen veya halihazırda ticari faaliyeti bulunan tüm girişimciler bu kodu öğrenmelidir.

E ticaret için hangi NACE kodu?

E-ticaret alanında şirket kurmak ve iş yapmak isteyenlerin bağlı olunan vergi dairesi üzerinden e ticaret NACE kodu alması gerekir. E-ticaret sektörü için NACE kodu “47.91.14 - Radyo, Televizyon, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret” olarak belirlenmiştir.

NACE kodu yanlış olursa ne olur?

Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde, sigortalıların işyerlerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek adı ve kodunu, gerçeğe aykırı bildiren her bir işyeri için aylık asgari ücreti geçmemek üzere meslek adı ve kodu gerçeğe aykırı bildirilen sigortalı başına asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası ...

NACE kodu değişikliği kaç gün sürer?

Uygulama iç genelgesinde yer aldığı şekliyle; “Mükellefin fiilen iştigal ettiği ana faaliyet alanına ve dolayısıyla olması gereken ana faaliyet koduna ilişkin çalışmalarını başvurudan itibaren 15 gün içerisinde sonuçlandırır.

NACE kodu neden alınması gerekir?

Yeni işyeri açacak kişilerin Ticaret Odası'na kayıt yaptırmadan önce mutlaka NACE kodlarını bilmesi gerekir. İşyeri tehlike sınıfının belirlenmesi ve iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında gerekli önlemlerin alınması için bu kodun bilinmesi oldukça önemlidir.

Nacar kodu ne demek?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur.