Bankamatik ATM ne demek?

İçindekiler:

  1. Bankamatik ATM ne demek?
  2. TEM polis ne demek?
  3. Edebiyatta Tem ne demek?
  4. Temci ne demek?
  5. Yakınma ne anlama gelir?
  6. Cephane ne anlama gelir?

Bankamatik ATM ne demek?

ATM kelimesi İngilizce'de Automatic Teller Machine (ATM) olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde 1982 yılından getirilen bu makineye bankamatik adı verilmiştir. Böylelikle dilimize kavram yerleşmiştir. Maaş çekme, para ya da fatura yatırma gibi işlemlerde sıra beklemeden bankamatikler kullanılmaktadır.

TEM polis ne demek?

TEM (Terörle Mücadele) polisi devletin bütünlüğünü ve kamu düzenini bozmaya, anayasal düzeni değiştirmeye yönelik örgütlü veya bireysel suçları engelleme, suç işleyenleri tespit etme, yakalama, sorgulama ve gerekli tahkikatı yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Edebiyatta Tem ne demek?

Tem anlamı, kısaca tanımı: Tema : Bir besteyi oluşturan temel motif, ana konu. Asıl konu, temel motif, ana konu. Öğretici veya edebî bir eserde işlenen konu, düşünce, görüş, tem, ana konu.

Temci ne demek?

a. (temci:di) din b. Recep, şaban ve ramazan ayları süresince, sabah ezanından sonra minarelerden okunan ve Allah'ın ululuğunu belirten dua. Sahur yemeği.

Yakınma ne anlama gelir?

Yakınmak kelimesinin 2 tür anlamı vardır. Yakınmak kelimesi bir şeyden şikayet etmek istememek sızlanmak ağlamak ağlayarak anlatmak.

Cephane ne anlama gelir?

Ateşli silahlarla atılmak için hazırlanan her türlü patlayıcı madde, mühimmat. Artık silahım var, cephanem var, ava çıkabilirim.