Bilişim etiği nedir örnekleri?

İçindekiler:

  1. Bilişim etiği nedir örnekleri?
  2. Mason un belirttiği bilgisayar çağında karşımıza çıkan etik sorunlar nelerdir?
  3. Bilişim etiğine uygun olmayan davranışlara ne denir?
  4. Bilişim teknolojilerini kullanırken uyulması ve kaçınılması gereken tüm davranışlara ne denir?

Bilişim etiği nedir örnekleri?

Bilişim etiği kavramı bilgisayar dünyası içindeki insanların davranışlarını inceleyen felsefe dalıdır. Bilişim etiği alanında Luciano Floridi ve Michael Davis önemli isimlerdir. Bilişim etiği konusunda hackerlık, dosya paylaşımı, internetin demokratik olup olmaması, lisanslar sıklıkla tartışılan konulardır.

Mason un belirttiği bilgisayar çağında karşımıza çıkan etik sorunlar nelerdir?

Bilgisayar çağının etik sorunları Mason'un (1986) belirttiği gibi dört ana başlık altında incelenebilir. Bu ana başlıklar İngilizce karşılıkları PAPA sözcüğünü oluşturan Mülkiyet,Doğruluk, Gizlilik ve Erişim sorunlarıdır.

Bilişim etiğine uygun olmayan davranışlara ne denir?

Etik olmayan bazı davranışlar: Başkasına ait telefondaki mesajları izinsiz okumak. Başkasına ait şifreyi ele geçirmek ve kullanmak. Yaşı uygun olmadan üyelik sistemi kullanmak. Başkalarının yer aldığı görselleri izinsiz paylaşmak.

Bilişim teknolojilerini kullanırken uyulması ve kaçınılması gereken tüm davranışlara ne denir?

Bilişim teknolojilerinin ve İnternet'in kullanımı sırasında uyulması gereken kuralları tanımlayan ilkelere bilişim etiği denir. Bu ilkelerin temel amacı, bilişim teknolojileri ve İnternet'i kullanan bireylerin yanlış bir davranış sergilemesine engel olarak onları güvence altına almaktır.