Iftihar belgesi nasıl alınır 2020?

İçindekiler:

  1. Iftihar belgesi nasıl alınır 2020?
  2. Memura verilen başarı belgesi ne işe yarar?
  3. Öğretmen 3 başarı belgesi ne işe yarar?
  4. Okul Müdürü başarı belgesi verebilir mi?
  5. Sözleşmeli öğretmenler 657 ye tabi mi?
  6. Sözleşmeli öğretmen 4A mı?
  7. Sözleşmeli öğretmenler ne kadar maaş alacak?
  8. * 4A ne demek?
  9. Kadrolu öğretmenler 4 a lı mı?
  10. 657 4 A ne demek?
  11. 4 A nedir kimleri kapsar?

Iftihar belgesi nasıl alınır 2020?

İftihar Belgesi alabilmek için ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılmanız ve bu yarışmalarda ilk beş dereceye girmeniz gerekir. Ya da çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılıp bu etkinliklerde üstün başarı göstermeniz gerekir.

Memura verilen başarı belgesi ne işe yarar?

Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde ...

Öğretmen 3 başarı belgesi ne işe yarar?

3 defa başarı belgesi alan Devlet memurlarına üstün başarı belgesi verilir. Bu belgenin verilmesinde amirlerin takdiri söz konusu değildir. Memurun 3 defa başarı belgesi almış olması yeterlidir. 3 defa başarı belgesi aldığı için kendisine üstün başarı belgesi verilen Devlet memuruna para ödülü verilebiliyor.

Okul Müdürü başarı belgesi verebilir mi?

Kriterlere göre, 10 puan alan öğretmen veya okul idarecisi başarı belgesini alabilmektedir.

Sözleşmeli öğretmenler 657 ye tabi mi?

(1) Öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilir.

Sözleşmeli öğretmen 4A mı?

Sözleşmeli öğretmen, sözleşme süresinin sonunda sözleşmesinin yenilenmemesi ihtimali (ve idare açısından sözleşme yenilememe tasarrufu) söz konusudur. Kadrolu öğretmenlikte disiplin hükümleri hariç görevine son verilemez. Sosyal Güvence! 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesine tabidir.

Sözleşmeli öğretmenler ne kadar maaş alacak?

Bu zamla birlikte Kadrolu/Ücretli Öğretmen ek ders başına 20,20 TL ,Sözleşmeli Öğretmen ise ek ders başına 17,34 TL alacak.

* 4A ne demek?

4A SGK ile önceki sistemde SSK'ya bağlı olarak sigortalı çalışan kişileri temsil eder. Artık an itibariyle bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız SGK'nın 4A sınıfında işlem yapabilirsiniz demektir. Aynı şekilde 4A için belirlenmiş haklara da sahipsiniz anlamına gelir bu.

Kadrolu öğretmenler 4 a lı mı?

5510 sayılı kanun Madde 4 – (Değişik madde: 657 sayılı kanuna göre 4/A kadrolu memur , 4 B sözleşmeliler memur, 4 C ise geçici personel demektir . 4 A, 4 B ve 4 C'li olarak nitelendirilirler. 657 sayılı devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesi uyarınca açıktan vekil atananlar, sigortalı sayılırlar.

657 4 A ne demek?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder.

4 A nedir kimleri kapsar?

Eski sistemde 4/a olarak yer alan, SSK'ya prim ödeyen çalışanları kapsayan sistem, işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaz. 4/a olan kavram daha sonrasında 5510 sayılı yeni çıkan yasa ile birlikte SGK kapsamına alınarak bu yeni düzenleme sonucunda bu sınıfa 4A adı verilir.