Bağdaşıklık nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Bağdaşıklık nedir ne demek?
  2. Artgönderim Öngönderim ne demek?
  3. Ön gönderim ne demek?
  4. Metinsel ne demek?
  5. Tiyatroda alt metin nedir?
  6. Alt metin ne demek?
  7. Üst metin nedir?

Bağdaşıklık nedir ne demek?

Bağdaşıklık; bir metni oluşturan unsurlar arasındaki anlam bütünlüğü, homojenlik. Bağdaşıklık, anlamsal ilişkiler açısından tanımlanan dilsel bir birlikteliktir. ... Dil öğelerinin açıkladığı özellik ve durumlar arasında anlam bağıntıları da vardır. Bu anlam bağıntılarına bağdaşıklık denir.

Artgönderim Öngönderim ne demek?

Artgönderim ve Öngönderim: Artgönderim önceden kullanılan bir sözcüğün yerine ya da bir açıklamanın yerine kullanılan zamirlerdir. ... Öngönderim ise bir tümceden sonra gelen tümcede kullanılacak olan sözcüğün veya sözdiziminin ilk tümcede bir zamir kulla- narak ifade edilmesidir.

Ön gönderim ne demek?

Ön gönderim: Metin içerisindeki bir birimin yerini tutan bir ögenin o söylenilmeden önce söylenmesiyle ortaya çıkan göndermedir.

Metinsel ne demek?

Metinsellik, postyapısalcı teoride anahtar bir kavramdır. Onların çalışma olarak metin olarak Translation (1992), A. Neubert ve GM Shreve metinler dikkate metinler olmak için gereken özelliklerin karmaşık kümesi" olarak metinselliği tanımlar.

Tiyatroda alt metin nedir?

Alt metin karakterin satır arasında gerçekten söylediği şeydir ve karakterin eylem ve tavırlarıyla belirlenir. Metin kağıda yazılmış olan kelimelerse, alt metin karakterler tarafından açıkça dile getirilmeyen ancak söylediklerinde altta yatan anlamdır. ... Alt metin her zaman hikaye anlatıcılığının bir parçası olmuştur.

Alt metin ne demek?

Alt metin, özellikle direk anlatımdan ziyade bireylerin algısında yaratılmak istenen özel anlam ve mesajdır. ... Metin içeriği anlatırken, alt metin satır aralarında verilen ifadelerle hal ve hareketlerle okuyucu veya izleyiciye mesaj verir.

Üst metin nedir?

Başlık, paragraf ya da olay örgüsü gibi hikâye türünün belli başlı kurallarına göndermeler yapan hikâye.