Kekik Balı mı çiçek balı mı?

İçindekiler:

  1. Kekik Balı mı çiçek balı mı?
  2. Kekik Balı Acı mı?
  3. Kekik Balı nerede yetişir?
  4. Keven kekik balı ne işe yarar?
  5. Kekik Balı ne renk olur?
  6. Hayıt balı nerede yetişir?
  7. Kekik balı hangi hastalıklara faydalıdır?

Kekik Balı mı çiçek balı mı?

Kekik balını diğer çiçek ballarından ayıran özelliği kekik otu çiçeğinin özünün lezzetinin baskın olarak damakta fark edilmesidir. Arılar kekik otu çiçeklerinin özünü toplayarak bu özlerden şeffaf ve kekik kokulu lezzetli bir bal elde ederler. Kekik balının sırrı bitkinin özündeki eşsiz kokudur.

Kekik Balı Acı mı?

Dağ kekiğinden olan bal biraz daha acı ve ilaç gibi şifalıdır ancak ekme kekik daha fazla bal vermesi ancak daha az şifa açısından zengin olması ve balının da dağ kekiğine bakışla daha hafif olduğu gözlemlenmektedir.

Kekik Balı nerede yetişir?

Kekik bileşiminde “timol” içeren uçucu bir yağ vardır. Çiçeklenme dönemi Mayıs başından Ağustos sonuna kadar devam eder. Bu tür ülkemizde Ankara, Amasya, Çankırı, Kastamonu, Bolu, Trabzon ve Kütahya'da doğal olarak yetişir. Kekik balı açık altın sarısı renktedir.

Keven kekik balı ne işe yarar?

Keven balı antibakteriyel özelliğe sahiptir. Süratle kana karışan, hızlı bir enerji kaynağıdır. Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermnesiyle kalp hastalarına önerilir.

Kekik Balı ne renk olur?

Altın rengi ile öne çıkan Balparmak Kekik Balı, kekik aromasının yoğun olarak hissedildiği buruk bir tada sahiptir.

Hayıt balı nerede yetişir?

Hayıt Balı Beş parmak otu olarak da bilinen hayıt otu ülkemizde sadece Akdeniz bölgesinde yetişir. Haziran – Temmuz döneminde çiçek açan bu bitkiden elde edilen bal hafif krımızı renktedir ancak zaman geçtikçe neredeyse siyaha yakın koyu kırmızı bir renge sahip olur.

Kekik balı hangi hastalıklara faydalıdır?

Faydaları: Enzim içeriği bakımından çok zengin olan kekik balı antiparaziter etkisiyle bilinir. Soğuk algınlığını kısa sürede giderir ve yara iyileştirici özelliği vardır. Karaciğer başta olmak üzere mide, astım ve egzama hastalıklarına iyi geldiği bilinir.