Dönüşümlü öğrenme nedir?

İçindekiler:

  1. Dönüşümlü öğrenme nedir?
  2. Kese kağıdı tekniği nedir?
  3. Bil iste öğren tekniği nedir?
  4. Dönüşümlü düşünce ne demek?
  5. Dönüşümsel okuma yaklaşımı nedir?
  6. Hazineyi bul tekniği nasıl uygulanır?
  7. Yaratıcı düşünce ne demek?
  8. Etkileşimsel okuma yaklaşımı nedir?
  9. Rumelhart okuma modeli ne demek?
  10. Gezi yöntemi nedir?

Dönüşümlü öğrenme nedir?

Dönüşümsel öğrenme, kişi- sel gelişim ve olgunlaşma için bireyin kendi varsayımlarını, inançlarını, duygu- larını ve bakış açılarını amaçlı olarak sorgulamayı öğrenmesidir. Dönüşümsel süreçten geçen bireyin, kendi inanç, varsayım ve deneyimlerini yeni anlamlı bakış açılarına dönüştürmesi beklenir.

Kese kağıdı tekniği nedir?

Öğrencilerin sahip oldukları ön öğrenmelerin yeni öğrenmelerle ilişkilendirilme- sine imkan verebilen bir tekniktir (Açıkgöz, 2009). Öğrencilere birer kese kağıdı verilir. İşlenecek konuyla ilgili anahtar kavram, olay ya da isimlerin çıkarılması istenir.

Bil iste öğren tekniği nedir?

Bilisteöğren tekniği: “Ne biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? Ne öğrendim?” aşamalarından oluşan, öğrencilerin ön bilgilerini, giriş davranışlarını ve yeni bir konu hakkındaki görüşlerini somut olarak görmeye olanak tanıyan bir stratejidir (Aktaran,Tok, 2008).

Dönüşümlü düşünce ne demek?

bireyin icinde bulundugu zaman ile gecmis zaman arasinda iliski kurmasidir. gecmisten hareket ederek bugun ve gelecek hakkinda dusunce gelistirilmesi. zamanda geriye ve ileriye dogru gidilmesi. somut islemler doneminde baslar, soyut islemler doneminde zirve yapar. ...

Dönüşümsel okuma yaklaşımı nedir?

Rosenblatt'ın (1978) dönüşümsel okuma modeli metinlerarasılıkla ilgili olup okuyucu, hâlihazırdaki metinleri geçmiş metinlerin ışığında anlaşılır kılmakta; bu süreçte hem yeni metinlere hem de önceki metinlere ilişkin anlamlar değişmektedir.

Hazineyi bul tekniği nasıl uygulanır?

TEKNİĞİN UYGULANMASI
  1. Konunun ya da konuyla ilgili problemlerin çözümünün parçalara ayrılarak sınıfm çeşitli yerlerine saklanması
  2. Hangi parçanın nerede olduğunu belirten yönergelerin ya da krokilerin hazırlanması
  3. Öğrencilerin küçük gruplara ayrılması
  4. Her gruba bir yönerge ya da krokinin verilmesi.
Daha fazla öğe...

Yaratıcı düşünce ne demek?

Yaratıcı düşünme, yeni nesnelerin, süreçlerin ya da kavramların ortaya çıkmasını sağlayan düşünme sürecidir. Yaratıcı düşünme yeni ve özgün fikriler biçiminde tezahür etmektedir. Yeni fikirler rastlantısal olarak ortaya çıkabildiği gibi, görece sistematik bir sürecin sonucu olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Etkileşimsel okuma yaklaşımı nedir?

Etkileşimsel okuma modeli, bir metni anlama ya da bir tekniğin ayrıntılarını zihinde yapılandırma sürecinde, öğretmen- öğrenciler arasında karşılıklı konuşmalar ve etkileşim üzerine kuruludur. Yani öğrenme sürecinde bilgilerin zihinde aktif olarak yapılandırılması için öğretmen- öğrenci etkileşimini ön plana alır.

Rumelhart okuma modeli ne demek?

Etkileşimli okuma modeli; metin kaynaklı ve zihin kaynaklı okuma modellerinin çeşitli açılardan eleştirilmesi sonucu, Rumelhart tarafından ortaya konmuştur. ... Okurun zihninde okuduğu metne ilişkin bir şema bulunmayabilir. Okurun zihninde okuduğu metne ilişkin bir şema vardır.

Gezi yöntemi nedir?

GEZİ Okul ve sınıf içinde yapılan çalışmaları tamamlamak, yaşamla bağlantısını kurmak ve bilişsel, duyuşsal ve devinimsel alandaki davranışları kazandırmak için kullanılan bir tekniktir. Öğrencilere somut yaşantılar geçirerek kalıcı öğrenmeleri sağlamak için kullanılır.