Kamyonet panelvan ne demek?

İçindekiler:

  1. Kamyonet panelvan ne demek?
  2. N1 N2 nedir?
  3. N1 kamyonet kaçıncı sınıf?
  4. Kamyonet ticari mi binek mi?
  5. 2 sınıf araçlar nelerdir?
  6. Panelvan N1 sınıfı araçlar hangileri?

Kamyonet panelvan ne demek?

Panelvan, 3 - 5 metrelik kapalı kasa içi boş aracın içine yük koyularak taşımak için üretilmiş hafif ticari araçlardır. Yarı kapalı açık kasa olan kamyonette açıkta mal taşınırken bu modelde kapalı bir depo gibi içi boş bölüme yük taşınır.

N1 N2 nedir?

N kategorisi araçlar: En az dört tekerlekli, motorlu yük taşıma araçlardır. N1 kategorisi araçlar: Azami kütlesi 3.5 tonu aşmayan, motorlu yük taşıma araçlarıdır. N2 kategorisi araçlar: Azami kütlesi 3.5 tonu aşan, 12 tonu aşmayan, motorlu yük taşıma araçlarıdır.

N1 kamyonet kaçıncı sınıf?

Böylece N1 sınıfı en az dört lastikli ve azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan, genellikle Doblo, Kangoo, Fiorino gibi panelvan tarzı araçlardan ve küçük kamyonetlerden oluşmaktadır. Bu alt kategori de kendi içerisinde boyutlara ve tiplere göre 1. Sınıf veya 2. Sınıf olarak ayrılmaktadır.

Kamyonet ticari mi binek mi?

Hafif ticari araçlar; Karayolları Trafik Kanunu'nda yük taşımaya mahsus kamyonet, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda panelvan ve Gümrük mevzuatında (8 seri no.lu Gümrük Genel Tebliği'nde belirtilen özellikleri sağlamaları halinde) ise binek otomobil olarak tanımlanmaktadır.

2 sınıf araçlar nelerdir?

2. Sınıf Araç : AKS aralığı (dingil mesafesi) 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araç 2. sınıf araçtır. Minibüsler 2. sınıf araç kategorisine giriyorlar. 3. Sınıf Araç : AKS adedi (dingil sayısı) 3 tane olan her türlü araç 3. sınıf araçtır. Yolcu otobüsleri 3. sınıf araç kategorisine giriyor.

Panelvan N1 sınıfı araçlar hangileri?

Böylece N1 sınıfı en az dört lastikli ve azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan, genellikle Doblo, Kangoo, Fiorino gibi panelvan tarzı araçlardan ve küçük kamyonetlerden oluşmaktadır.