Diş teli isteğe göre takılır mı?

İçindekiler:

  1. Diş teli isteğe göre takılır mı?
  2. Diş teli takıldıktan sonra ne zaman düzelir?
  3. Diş teli tek bir dişe takılır mı?
  4. Diş teli çıktıktan sonra ne takılır?
  5. Bir diş teli en az ne kadar kalır?

Diş teli isteğe göre takılır mı?

Ortodonti, diş teli tedavisi her yaşta hastaya uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk farketmeksizin her yaşta hastaya uygulanabilir.

Diş teli takıldıktan sonra ne zaman düzelir?

Bu konuda kişilerin çene kemiği esnekliği önem taşır. Diş telleri, diş yüzeyine takıldıktan yaklaşık 2 – 3 ay sonra dişler hafif hafif istenilen şekle girmeye başlar. Ancak bu gelişme çok fark edilmez. Birkaç yıl içinde de dişler tamamen istenilen pozisyona gelir.

Diş teli tek bir dişe takılır mı?

Tel süresini diş yapısı belirler. Ortalama 8 ay-2 yıl arası süren tedavi sadece alt ya da sadece üst dişlere uygulanabilir. Hatta sadece birkaç dişte problem varsa onlara tel takılarak 3-4 ay süren tedaviler bile mevcut. Lastik de sadece ihtiyacı olan hastalara verilir.

Diş teli çıktıktan sonra ne takılır?

Retainer tedavisi, dişlerin tedaviden sonra bozulmasını engellemek amacıyla, diş telleri çıkarıldıktan sonra başlayan, ortodonti tedavisinin pasif kısmıdır. Retainer tedavisi; dişlerin iç tarafına yapıştırılan ve hastayı rahatsız etmeyen ince bir tel ile, takılıp çıkarılabilen şeffaf bir dişlik kullanılarak yapılır.

Bir diş teli en az ne kadar kalır?

Diş teli tedavi süresi kişiden kişiye değişmektedir. Ortalama diş teli tedavi süresi 6 aydan başlayıp, 30 ay kadar sürebilmektedir.