Triger kayışı ile V kayışı aynı şey mi?

İçindekiler:

  1. Triger kayışı ile V kayışı aynı şey mi?
  2. Eksantrik kayışı kaç km de değişir?
  3. Eksantrik kayışı koparsa ne olur?
  4. Triger seti kac kmde degisir?

Triger kayışı ile V kayışı aynı şey mi?

triger kayışı ile karıştırılmaması gerekir. triger kayışı bir kapak mekanizmasıyla kapalı ve dışardan görülmezken, v-kayışı genelde otomobil çalışırken dışardan görülebilen olan o meşhur kayıştır. ... triger seti değiştirme periyotlarında işbu kayış ve ilgili gergi rulmanlarının * da değiştirilmesi tavsiye olunur.

Eksantrik kayışı kaç km de değişir?

Ortalama kayışın değişim süresi birçok markada 60.000 km olup süre bazlı olarak 4 yıl gibi bir zaman dilimi verilmektedir. Aracınızdaki triger kayışı 4 yıllık süreyi doldurmuş ve halen belirlenen km'ye gelmemiş olsa bile değiştirilmesi gerekir.

Eksantrik kayışı koparsa ne olur?

Belli bir düzen içerisinde hareket eden triger sisteminin arızalanması, yani triger kayışının kopması durumunda motor çok ciddi hasar görecektir. Bir zincirin halkası gibi bir arada çalışan krank mili, eksantrik mili ve supaplar, triger kayışı koparsa eş zamanlı olarak hasar görür ve motor iflas noktasına gelir.

Triger seti kac kmde degisir?

Triger kayışının kullanım kilometresi 90.000 km ile 140.000 km arasında değişir. Pratik Araba ekibini arayabilirsiniz. İkinci el bir araç almışsanız ve triger kayışının değişim durumunu bilmiyorsanız, hiç riske girmeyin ve değiştirin.