Balıkesir Üniversitesi Hukuk var mı?

İçindekiler:

  1. Balıkesir Üniversitesi Hukuk var mı?
  2. Balıkesir Üniversitesi merkezde mi?
  3. Necatibey Eğitim Fakültesi ismi nereden gelir?
  4. Baün açılımı nedir?
  5. Necatibey Eğitim Fakültesi ne zaman kuruldu?

Balıkesir Üniversitesi Hukuk var mı?

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) bünyesinde Hukuk Fakültesi kurulmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı, 23.10.2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı kararı uyarınca Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi kuruldu.

Balıkesir Üniversitesi merkezde mi?

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Balıkesir il sınırlarında faaliyet gösteren yükseköğretim kurumu. Balıkesir Üniversitesi kampüsü kent merkezine 17 km uzaklıkta Bigadiç yolunda bulunmaktadır.

Necatibey Eğitim Fakültesi ismi nereden gelir?

1910 yılında “Karesi Dârü'l Muallîmini” olarak açılan okulumuz değişik binalarda hizmet verdikten sonra Nisan 1932'de Türkiye'nin ilk Milli Eğitim Bakanlarından olan Mustafa Necati Bey`in yatılı öğretmen okulu olarak tasarlayıp yaptırdığı binaya taşınmış ve Mustafa Necati Bey'in anısına okulun adı “Necati Bey Öğretmen ...

Baün açılımı nedir?

açılımı 'Balıkesir Üniversitesi' olan kısaltmadır.

Necatibey Eğitim Fakültesi ne zaman kuruldu?

20 Temmuz 1982 yılında “Necatibey Eğitim Fakültesi” adı ile Uludağ Üniversitesi bünyesine katılan fakültemiz, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 3837 Sayılı Kanunun 25.maddesi gereğince kurulan Balıkesir Üniversitesi çatısı altında hizmetlerini sürdürmektedir.