Anekdot nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Anekdot nedir nasıl yapılır?
  2. Anektodal kayıtlar nedir?
  3. Serbest olay kaydi nedir?
  4. Kişisel gelişim dosyası nedir?

Anekdot nedir nasıl yapılır?

OLAY KAYDI(ANEKDOT) NEDEN VE NE ZAMAN KULLANILMALI ? Öğrencinin belli bir ortamda gözlenen anlamlı davranışlarını,objektif olarak betimleyip, kaydedilmesidir. Bu teknik, öğretmene, öğrencinin davranışlarını, doğal koşullarda gözlemleme ve diğer tekniklerle elde edilen bilgileri destekleme imkanı sağlar.

Anektodal kayıtlar nedir?

Anektod Kayıtları Çocuğun davranışlarının yazılı olarak tanımlanmasıdır. Bu kayıtlar ne yaşandığını, ne zaman ve nerede yaşandığını objektif olarak anlatmaya yarar.

Serbest olay kaydi nedir?

Serbest Olay Kaydı Uygulamacının kontrolünde bir uyarana bağlı olmaksızın gerçekleşen davranışların sıklığı kaydedilmektedir. Anekdotlarda, bireye ilişkin tüm gözlemler kaydedilmez. Sıradan olmayan tipik, dikkate değer davranışların kaydedilmesi gerekli ve önemlidir.

Kişisel gelişim dosyası nedir?

Bireysel gelişim dosyası, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarına dayalı öğrenme sonuçlarının ortaya konulmasını sağlayan bir değerlendirme süreci olarak ortaya çıkmıştır. Bu sayede öğrenenlerin gerçek öğrenme durumlarını ve eksikliklerini belirlemek mümkün olabilecektir.