Mango olgunluğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Mango olgunluğu nasıl anlaşılır?
  2. Mango nasıl tüketilmelidir?
  3. Mango nasıl soyulur ve yenilir?
  4. Sert mango nasıl yumuşar?
  5. Mango bebeğe nasıl verilir?

Mango olgunluğu nasıl anlaşılır?

Dişinizle hafif ısırır gibi yaptığınızda eğer hafif dişlerinizin çukurluğu çıkıyor ve size de yumuşak bir tat geliyorsa o zaman da elinizdeki mango olgun ve yemeye hazır demektir. Adlığınız mango eğer hala çok sert ve parmak veya diş izi bırakmıyorsa o zaman birkaç gün dolap dışında ve oda sıcaklığında bekletmelisiniz.

Mango nasıl tüketilmelidir?

Ortasında bulunan çekirdeğine sıkı sıkıya yapışık bir meyve olan mangonun kabuğuna bıçak yardımıyla dikey çizikler atıp daha sonra bu çiziklerin başından itibaren muz gibi soyulabilirsiniz. Bu şekilde soyduğunuz meyveyi çekirdeğinden ayırdıktan sonra dilimleyerek çiğ olarak tüketilebilirsiniz.

Mango nasıl soyulur ve yenilir?

Mango meyvesi, elma şeklinde dilimlenir. Daha sonra kabuğu bıçakla soyulur. Mangoyu kesmek için en çok uygulanan yöntem ise 2 veya 3 parçaya doğramaktır. Daha sonra bıçakla diklemesine ve enlemesine çizikler atılır.

Sert mango nasıl yumuşar?

Mangoyu kâğıt torbaya veya gazete kâğıdına sararak olgunlaştır.
  1. Alternatif olarak, mangoyu sıcak bir yerde soğanla veya samanla kaplayarak da olgunlaştırmayı da deneyebilirsin. ...
  2. Mangoyu kâğıt torbaya ya da gazeteye sararken torbanın ağzını tamamen kapatmadığından emin ol.
Daha fazla öğe...

Mango bebeğe nasıl verilir?

Bebeğinize mango vermek istiyorsanız mutlaka pişirmeniz gerekmiyor. Yumuşak ve olgun bir mangoyu pişirmeden de verebilirsiniz. Kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarıp doğramanız yeterli. Yeterince yumuşaksa püre de yapabilirsiniz.