Istifa edince ne kadar çalışmak zorundayım?

İçindekiler:

  1. Istifa edince ne kadar çalışmak zorundayım?
  2. Işten ayrılma istifa dilekçesi nasıl yazılır?
  3. Istifa etmek nasıl söylenir?
  4. Doktorların istifa yasağı kalktı mı?
  5. Sağlık çalışanları istifa yasağı ne zaman bitiyor?

Istifa edince ne kadar çalışmak zorundayım?

Buna ihbar süresi denilmektedir. Çalışma süreleri 6 ayı geçmemiş olan kişiler 2 hafta önceden; 6 ay ve 1.5 yıl arasında çalışan kişiler 4 hafta önceden; 1,5 ve 3 yıl arasında çalışanlar 6 hafta önceden; 3 yıldan çok çalışanlar ise 8 hafta önceden istifalarını bildirmek zorundadır.

Işten ayrılma istifa dilekçesi nasıl yazılır?

Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Istifa etmek nasıl söylenir?

İstifa dilekçesi kaleme alınması en kolay olan dilekçelerden biridir. İstifa için dilekçe yazılacağı zaman İK birimine hitaben yazılmalıdır. Dilekçede işe başlanılan tarih ve çalışma süresi belirtildikten sonra kişinin kendi isteği ile o günün tarihini belirterek istifa etmek istediği belirtilmelidir.

Doktorların istifa yasağı kalktı mı?

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının istifa ve izin yasağının 1 Temmuz itibariyle kaldırılacağını duyurdu. ... Sağlık Bakanlığı, koronavirüs pandemisi dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik izin ve emeklilik işlemlerine tarihinde kısıtlama getirmişti. Bu yasak 'de kaldırıldı.

Sağlık çalışanları istifa yasağı ne zaman bitiyor?

Covid-19 ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının istifa, emeklilik ve izin taleplerine kısıtlama getiren Sağlık Bakanlığı, istifa yasağının 1 Temmuz'dan itibaren kalkacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın 23.06.2087 sayılı yazısına ulaşmak için tıklayınız.