Meslek etiğinin özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Meslek etiğinin özellikleri nelerdir?
  2. Meslek etiği dersinin amacı nedir?
  3. Meslek etiğine uygun davranışları etkileyen faktörler nelerdir?
  4. Mesleki etik kurallar nedir?
  5. Meslek etiği nedir makale?
  6. Güvenirlik ilkesi nedir?

Meslek etiğinin özellikleri nelerdir?

İş hayatı içerisinde doğru davranış biçimlerini uygulamak, dürüst, adil, eşit ve tarafsız olmak, yalan söylememek meslek etiğinin temel ilkelerindendir. Bütün meslektaşlar çalışmalarının her cephesinde dürüstlük sergilemelidir.

Meslek etiği dersinin amacı nedir?

Meslek Etiği dersinin amacı, iş hayatında etik kurallara uygun çalışmaya yönelik bilgi ve becerileri kazandırmak; öğrencilerin iş yerinde, iş etiğine uygun ortam sağlamayla ilgili bilgi ve becerileri edinmesini sağlamak, etik kavramı hakkında olumlu fikirler geliştirmelerine olanak yaratmak ve meslek etiği ilkelerini ...

Meslek etiğine uygun davranışları etkileyen faktörler nelerdir?

  • MESLEK HAYATINDA ETİĞE UYGUN DAVRANIŞLAR.
  • ADALET.
  • EŞİTLİK.
  • DÜRÜSTLÜK VE DOĞRULUK.
  • TARAFSIZLIK.
  • SORUMLULUK.
  • İNSAN HAKLARI.
  • HÜMANİZM.
Daha fazla öğe...

Mesleki etik kurallar nedir?

Mesleki Etik: Belirli bir meslek grubunun oluşturup,koruduğu,meslek üyelerine emreden, onları belirli bir şekilde davranmaya zorlayan , kişisel eğilimleri sınırlayan, meslek içi rekabeti düzenleyen ve meslek ideallerini korumayı amaçlayan mesleki ilkeler bütünüdür.

Meslek etiği nedir makale?

Meslek etiği, bir mesleğe üye bireylerin davranış ve tutumlarını evrensel boyutta ahlaki bir çizgiye kavuşturmak için oluşturulmuş kurallar ve standartlar bütünüdür. Bir meslekte etik ilkelere göre hareket edilmesi bir toplumda etik standartların yerleşmesi açısından destekleyicidir.

Güvenirlik ilkesi nedir?

Güvenilirlik İlkesi Meslekten öte insan ilişkilerinin en temel unsurlardan birisi güvendir. İlişkiler güven temelinde gelişirse olgunlaşabilir. İş hayatı için de bu geçerlidir. Yaptığınız iş ne olursa olsun ilişki kurduğunuz kişilerin güvenini sağlamak ve bu güveni korumak asli görevlerimizden biri olmalıdır.