Menekşe çiçeği ne zaman çiçek açar?

İçindekiler:

  1. Menekşe çiçeği ne zaman çiçek açar?
  2. Orkide nasıl çiçek açar?
  3. Orkide sürekli çiçek açar mı?
  4. Orkideye nasıl bakılır evde?
  5. Orkide kökten çoğalır mı?
  6. Küçük orkide büyür mü?
  7. Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?
  8. Orkide kışın nerede durmalı?
  9. Orkide nasıl bir ortamı sever?
  10. Orkide suyu sever mi?

Menekşe çiçeği ne zaman çiçek açar?

Çiçeklerinin rengi genellikle, çiçeğin adını verdiği menekşe rengindedir. Fakat mavi, sarı, beyaz, pembe ya da çok renkli açan türleri de bulunur. Çok bol çiçek açar, tüm bahar ve yaz döneminde çiçek açtığı görülebilir.

Orkide nasıl çiçek açar?

Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40'ın altına inmemeli ve nem oranı %70'i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!

Orkide sürekli çiçek açar mı?

Orkide bitkileri normal şartlarda bir yılda iki kez çiçeklenirler. Bazı orkide çeşitleri bakıma göre dört kez de çiçeklenebilir. Orkidelerin çiçek açması için mevsim farkından ziyade çiçeğin yaşam koşulları önemlidir.

Orkideye nasıl bakılır evde?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide kökten çoğalır mı?

Orkide bitkisinin herhangi bir yerinden(yaprağından, kökünden veya çiçek dalından) alınan hücreler ile yeni bir bitki üretmek için kullanılır, genellikle büyüme gözü içeren uç hücreleri alınır. Özellikle orkide suda köklendirme çokça yapılan bir uygulamadır.

Küçük orkide büyür mü?

Mini orkidelerin büyüme hızı, bildiğimiz orkidelerden farklıdır. Yapı olarak minyatür olduğundan, hiçbir zaman normal bir orkide boyuna ulaşmaz, bu yüzden de evinizin her köşesine rahatça konumlandırabilirsiniz. Görüntüleriyle büyüleyen bu sevimli orkideleri bir çok yerden temin etmeniz mümkün.

Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız. Saksı değişiminden 2-3 gün önce çiçeğinizi sulayarak orkidenin saksısından kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Orkide kışın nerede durmalı?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.

Orkide nasıl bir ortamı sever?

Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır.

Orkide suyu sever mi?

Orkidelerin özellikle çok sulanma gibi bir ihtiyacı yoktur.