Türev ürün piyasaları nedir?

İçindekiler:

  1. Türev ürün piyasaları nedir?
  2. Bilanço türev araçlar nedir?
  3. Tezgah üstü türev ürünler nedir?
  4. Swap ve forward nedir?
  5. CE belgesi hangi ürünlere verilir?
  6. TSE bünyesindeki standartları kim hazırlar?
  7. TSE nin açılımı nedir?

Türev ürün piyasaları nedir?

Türev piyasalar, ileri bir vade için fiyatı ve şartları önceden belirlenmiş olan türev ürünlerin alım ya da satım işlemlerinin gerçekleştiği piyasalardır. ... Türev piyasalar ya da vadeli işlem piyasalarında; Futures, Forward, Opsiyon ve Swap işlemleri ön plana çıkmaktadır.

Bilanço türev araçlar nedir?

Türev Araçlar: Değeri başka bir finansal varlığın veya malın değerine doğrudan bağlı olan finansal araçlar türev araç olarak adlandırılmaktadır. Türev araçlar, dayanak varlığın sahipliğinin el değiştirmesine gerek olmaksızın bu varlıkla ilgili hak ve yükümlülüklerin ticaretine imkan sağlar.

Tezgah üstü türev ürünler nedir?

​​​​​İş Yatırım ve yatırımcılar arasında tezgah üstünde gerçekleştirebilecek vadeli işlem/forward, swap,​​ opsiyon ve bu işlemlerle sınırlı olmamak kaydıyla tezgah üstünde yapılabilecek diğer işlemleri kapsamaktadır.

Swap ve forward nedir?

Futures ve Forward işlemleri ileri ki bir tarihte, önceden belirlenen fiyat ve miktar için tarafların alım satımı için karşılıklı anlaştığı sözleşmelerdir. ... Forward sözleşmeler ise Tezgahüstü yani OTC (Over-The-Counter) piyasalarda işlem görmektedir.

CE belgesi hangi ürünlere verilir?

TSE damgası, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen ve malların tespit ve kontrolünün sağlandığını gösteren bir damgadır. Üretim yapan firmalara ve firma tarafından üretilen mallara verilir. TSE damgası adı verilen onay damgası birçok üründe bulunabilir.

TSE bünyesindeki standartları kim hazırlar?

Teknik Kurul : Teknik Kurul, Enstitüce hazırlanan standartları kabul eden Teknik bir organdır. Yönetim Kurulu : TSE'nin yürütme organıdır.

TSE nin açılımı nedir?

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 22 Kasım 1960 tarihinde kurulmuştur.