Vatan Yahut Silistre de ne anlatılıyor?

İçindekiler:

  1. Vatan Yahut Silistre de ne anlatılıyor?
  2. Kaplan Paşa hangi eserde?
  3. Akif beyi kim yazdı?
  4. Vaveyla türü nedir?
  5. Vatan Şarkısı kimin eseri?

Vatan Yahut Silistre de ne anlatılıyor?

Konu. Olaylar 1853 yılında Osmanlı Devleti ve Rusya arasında başlayan Kırım Savaşı'nda gönüllü olarak orduya katılan İslam Bey ile onun peşinden Silistre'ye giden Zekiye adlı genç kızın aşkı etrafında gelişir. Silistre Kalesi, 15 Mayıs 1854'te Rus ordusu tarafından kuşatılmıştır.

Kaplan Paşa hangi eserde?

Gülnihâl'in konusu; taşrada zâlim bir Sancak Bey'i olan Kaplan Paşa'nın halka çektirdiği eziyetler karşısında, yılmadan yapılan mücadelenin hikâyesidir. Kaplan Paşa, halkın nefretini kazanmış sefil ruhlu birisidir.

Akif beyi kim yazdı?

Akif Bey, Namık Kemal tarafından yazılmış olan tiyatro, roman. 1874 yılında basılmıştır.

Vaveyla türü nedir?

Cevap : Nazım biçimlerinin konularına göre aldığı ada nazım türü denilmektedir. ... Şairin üslubunun en belirgin özellikleri olan 'coşkunluk ve heyecan' duygular şiirlerinde baş roldedir. Bu duyguların ışığında yazılmış 'Vâveylâ' Namık Kemal'in 'vatan' kavramını büyük bir coşkuyla haykırdığı şiirlerinden biridir.

Vatan Şarkısı kimin eseri?

Şiir: Namık Kemal Beste: Kerim Sezer VATAN ŞARKISI Âmâlimiz efkârımız ikbâl-i vatandır Serhadimize kal'a bizim hâk-i bedendir Osmanlılarız ziynetimiz kanlı kefendir Gavgâda şehâdetle bütün kâm alırız biz Osmanlılarız can verir nâm alırız biz.