Harpın eş anlamlısı var mı?

İçindekiler:

  1. Harpın eş anlamlısı var mı?
  2. Harp ne demek TDK?
  3. Harp savaşı ne demek?
  4. Soğuk Harp ne demek?
  5. Gayrinizami harp tekniği nedir?
  6. Gerilla hareketi ne demek?
  7. Halk kelimesinin eş anlamı nedir?

Harpın eş anlamlısı var mı?

Harp sözcüğünün 4 adet eş anlamı karşılığı bulunmaktadır. Harp ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Harp sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler cenk, kavga, mücadele ve savaş sözcükleridir.

Harp ne demek TDK?

a. ask. Savaş: “Bu, resmen harp ilan olunmaksızın savaş kapısını açmak demekti.” -N. F.

Harp savaşı ne demek?

Askeri literatürde Harp Oyunu şöyle tanımlanıyor: Türkiye ile bir ülke arasında çatışma veya savaş çıkması senaryosuna dayanıyor. Harp oyunlarında dost ve düşman iki karşıt güç bulunuyor. Oyunlarda timsali düşman kuvvetlerini de yine Türk subayları yönetiyor.

Soğuk Harp ne demek?

Soğuk harp anlamı, tanımı: Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk, cidal. ... İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Doğu ve Batı Bloklarının zaman zaman savaş çıkarma tehditlerinin bütün dünyada yarattığı gerginlik, soğuk harp.

Gayrinizami harp tekniği nedir?

Gayrinizami harp; düzenli ve büyük birlikler yerine küçük ve işlevsel birliklerle düşmanı yıpratmak, moralini bozmak, kayıplar verdirmek için yapılan savaş şeklidir. Psikolojik harp, istikrar harekâtı ve gayrinizami harp olarak üçe ayrılan özel harbin son parçasıdır.

Gerilla hareketi ne demek?

Gerilla savaşı, küçük ve gizli birliklerin gayri nizami harp tekniklerini kullanarak, düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşının unsurudur. Kentte olanı kentsel gerilla savaşı, kırsal olanı ise halk savaşı olarak bilinir.

Halk kelimesinin eş anlamı nedir?

Halk sözcüğünün 5 adet eş anlamı karşılığı bulunmaktadır. Halk ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Halk sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler ahali, avam, cumhur, kamu ve topluluk sözcükleridir.