Salon ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Salon ne demek TDK?
  2. Entübe nedir TDK?
  3. Takılmak ne demek TDK?
  4. Ilişkide takılmak ne demek?
  5. Takmak ne anlama gelir?
  6. Sakınmak ne anlama gelir?
  7. Sakınmak ne demek TDK?
  8. Sakınmamak ne demek?
  9. Motor silindir ne demek?
  10. Arabanın kaç silindir olduğu nasıl anlaşılır?

Salon ne demek TDK?

a. 1. Bir evde konukları ağırlamakta kullanılan en geniş oda: “Hasta alt kattaki salona kadar gitti ve bir kanepenin üstüne düştü.” -P.

Entübe nedir TDK?

TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE ENTÜBE NE DEMEKTİR? TDK'ya göre entübe, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulunun bunlar için önerdiği karşılık yerinde değildir. Entübe, solunum demek olmadığı gibi isim değil, sıfat-fiil yapısındadır.

Takılmak ne demek TDK?

"Biriyle, bir toplulukla sık sık birlikte olmak, onlara katılmak."

Ilişkide takılmak ne demek?

Takılma kavramını genel olarak romantik ya da herhangi bir ilişki içerisinde olmayan insanların, çoğunlukla rastlantısal bir şekilde bir araya gelerek cinsel davranışlar içerisinde bulunmaları anlamında kullanıyoruz1.

Takmak ne anlama gelir?

Önemsemek, önem vermek, tınmak.

Sakınmak ne anlama gelir?

sakınmak anlamı 2. Olabileceği düşünülen kötülüklere karşı önlemler almak: "Bir insanı, yanında uşak gibi kullandıracak her işten sakın." -S. F. Abasıyanık. 3. Korumak, esirgemek, gözetmek: "Kendini tramvay ve otomobil tehlikelerinden sakınarak yürüdü." -H. R.

Sakınmak ne demek TDK?

sakınmak. (-i, -den) 1. Herhangi bir korku veya düşünce ile bir şeyi yapmaktan uzak durmak, içtinap etmek: “Bıçak kemiğe dayandı mı başkaldırır, canını sakınmaz, hakkını ister.” -A.

Sakınmamak ne demek?

sakınma. Sakınmak işi, içtinap. Olabileceği düşünülen kötü durumlara karşı önlem alma, ihtiyat.

Motor silindir ne demek?

Silindir hacmi araç satın alırken en çok dikkat edilen konulardan biridir. ... Silindirlerin içinde bulunan pistonları ileri geri hareketi motorun çalışmasını sağlayan enerjiyi oluşturur. Silindirler motordaki silindir gövdesi üzerinde 4'erli olarak dizilidirler. 8 silindirli motorların neredeyse tamamı V şeklindedir.

Arabanın kaç silindir olduğu nasıl anlaşılır?

Silindir hacmini bulmak için silindir çapı ve strok uzunluğu santimetre olarak çarpılmalıdır. Motor hacmini bulmak için, motordaki silindir sayısı, silindir hacmi ile çarpılmalıdır. Silindir çapı ile piston stroku eşitse ortada kare bir motor var demektir.