Strafor köpük nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Strafor köpük nedir ne işe yarar?
  2. Expande polistiren nedir?
  3. EPS nin hammaddesi nedir?
  4. Mantolamada DNS ne demek?
  5. EPS ısı yalıtımı nedir?

Strafor köpük nedir ne işe yarar?

Strafor köpüklerin en önemli görevleri ise ısı yalıtımı yapıyor olmasıdır. Strafor köpükler, plastikten yapılmış köpüklere benzer bir yapı ile üretilir. Küçük küçük tanecikler şeklinde olan köpükler birbirine yapıştırılır ve içerisinde hava kalmayana kadar sıkıştırılır.

Expande polistiren nedir?

EPS polistren ham maddesinin genleştirilerek ve kalıplanarak blok halinde ve bloğun kesilmesi ile levha haline getirilebilen ısı yalıtım malzemesidir. EPS ısı yalıtım özelliğini m3 başına düşen 3-6 milyar olan küçük kapalı gözeneklere borçludur. ... EPS'nin yaklaşık % 98'i havadır.

EPS nin hammaddesi nedir?

Genleştirilmiş Polistiren Sert Köpük (EPS-Expanded Polystyren Foam), stiren monomerin polimerizasyonuyla petrolden elde edilen, köpük haldeki kapalı gözenekli tipik olarak beyaz renkli bir termoplastik malzemedir.

Mantolamada DNS ne demek?

EPS'de Dansite, üretilen Strafor ürününün yoğunluk ölçüsüdür. Özetle 1 metreküp EPS malzemesinin kilogram olarak ağırlığıdır. Örneğin 16 Dansite veya 20 Dansite telaffuz edildiğinde ,1 metreküp strafor ürünün dansitesi kadar ağır gelmesidir.

EPS ısı yalıtımı nedir?

EPS Köpük termoplastik, kapalı gözenekli, polistren taneciklerin şişirilmesi ve birbirine yapışması yolu ile üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. EPS “Genleştirilmiş Polistren” kelimesinin kısaltılmışıdır ve bu malzemenin %98'i hareketsiz kuru havadan oluşur.