Suyun içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Suyun içinde ne var?
  2. Suyu tasarruflu kullanmak için nelere dikkat etmeliyiz?
  3. Okul araç gereçlerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
  4. Okul eşyalarına zarar verilirse ne olur?

Suyun içinde ne var?

Su ise en doğal mineral kaynağıdır. Yaşam kaynağı olan suyun içerisinde hayati önemi bulunan birçok mineral bulunur. Özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücudumuz için hayati önemi olan mineraller suda doğal olarak bulunmaktadır.

Suyu tasarruflu kullanmak için nelere dikkat etmeliyiz?

Su Tasarrufu Yapmaya Mutfaktan Başlayın - Bulaşıklarınızı elde yıkamayın. - Bulaşık makinesi tam dolmadan çalıştırmayın. - Sebze ve meyveleri su dolu bir kap içinde yıkamaya özen gösterin. Musluğu açıp uzun süre altında tutmayın.

Okul araç gereçlerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bizler sıralayı karalama, çöpe tekme atma, kapıyı kırma, yerleri boyama gibi şeyleri yapmamalıyız. Bizden sonraki öğrenciler de sınıfı kullanacaklardır ve temiz olmalarını isterler. Bizlerde nasıl istiyorsak öyle bırakmalıyız. Ayrıca sınıftaki eşyalara zarar vermek gibi olaylar kul hakkınada girer ve günahtır.

Okul eşyalarına zarar verilirse ne olur?

Okulda kullandığımız eşyalar bizim paramızla veya devlet/okul parasıyla alınıyor.Eşyalara zarar verdiğimiz zaman hem para israfı,hem de tutarsızlık yapmış oluruz.Okulumuza,sınıfımıza zarar vermiş oluruz.Eşyalarımıza zarar verirsek doğayı da etkilemiş oluruz.Mesela defter,kağıttan kağıt da ağaçtan yapılır.Her bir ...