Hukukta mehil ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta mehil ne demek?
  2. Birine meyil vermek ne demek?
  3. Muhik ne demek?
  4. Muhik ne demek hukuk?
  5. Mukim ne demek Diyanet?
  6. Meyli var ne demek?
  7. Mukim olduğu ne demek?
  8. Mukim ne demek din kültürü?

Hukukta mehil ne demek?

Mehil; bir hukuk terimidir. kökeni arapça dilinden gelmektedir. İş sözleşmesine göre işçinin işine son verileceğinin işten çıkarılmadan önce işveren tarafından kendisine bildirilme süresi.

Birine meyil vermek ne demek?

Meyil göstermek: Eğilim göstermek, rağbet etmek, istemek. Meyil vermek (bağlamak): Gönül vermek, sevmek.

Muhik ne demek?

1. Hak neyi gerektiriyorsa onu yapan, haktan ve doğruluktan ayrılmayan, adâletli, âdil. 2. Hakka uygun olan, haklı, doğru, yerinde: Türk askeri hiçbir zaman düşmanlarının istihfâf-ı muhikkına hedef olmadı (Cenap Şahâbeddin).

Muhik ne demek hukuk?

Mevzuat ve öğretide genellikle “haklı sebep” ifadesi kullanılıyorsa da, “mühim sebep(neden)”, “muhik sebep” ve “önemli sebep” ifadeleri de, haklı sebebi karşılamak için kullanılmaktadır.

Mukim ne demek Diyanet?

Mukim kelimesi Türk Dil Kurumu için, 'ikamet eden, bir evde oturan ya da bir yerde. ... Özellikle vatanı olan ya da vatana sayılan bir yerde 10 ya da 15 günden fazla kalmış olan kişi için bu kelime ele alınmaktadır.

Meyli var ne demek?

dizeleriyle başlayan,lisede edebiyat derslerinde okutulan ama kime ait olduğunu şu an için hatırlayamadığım,yukarıdaki şiirde de işlenmiş konu.dizeler,"sana meylim yoktu(sana meyilli değildim),benim aklımı sen çeldin" manasındadır.yani baştan çıkan kişi artık sana meylim var demektedir.

Mukim olduğu ne demek?

Mukim, kelime anlamı olarak bir yerde oturan ve ikamet eden anlamına gelmektedir. Mukimlik belgesi ise ilgili kişi veya kurumun mukimi olduğu ülkenin yetkili makamlarından alınan ve o kişi veya kurumun ilgili ülkede vergi mükellefi olduğunu gösteren resmi bir belge olarak bilinmektedir.

Mukim ne demek din kültürü?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü “MukimNedir ??? Bir yerde oturan, yerleşik halde bulunan.