Roj Heval ne demek?

İçindekiler:

  1. Roj Heval ne demek?
  2. Bremi ne demek Kürtçe?
  3. PKK terörist mi?
  4. Bremin Türkçe ne demek?

Roj Heval ne demek?

Kürtçe rojbaş kelimesi Türkçe günaydın, iyi günler, tünaydın gibi anlamlara gelmektedir. Rojbaş kelimesi Kürtçe "roj" ve "baş" kelimelerinden oluşan birleşik bir isimdir. ... Örneğin sabah rojbaş dendiğinde "günaydın" anlamına gelirken, öğleden sonra rojbaş dendiğinde ise "iyi günler" veya "tünaydın" anlamına gelmektedir.

Bremi ne demek Kürtçe?

Kürtçe bremîn kelimesi Türkçe erkek kardeşim anlamına gelmektedir. Biremin kelimesinin kökü Bra (bira) ise erkek kardeş anlamına gelmektedir. Erkekler arasında kullanılır. Kürtçede kardeş kelimeleri İngilizcede olduğu gibi (he/she) kız erkek cinsiyetleri için farklı şekildedir.

PKK terörist mi?

Kürdistan İşçi Partisi veya Kürtçe ismi olan Partiya Karkerên Kurdistanê'nin kısaltmasıyla PKK; Avrupa Birliği, NATO gibi uluslararası kuruluşlar ve bazı devletler tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiştir.

Bremin Türkçe ne demek?

İçinde biremin geçen Türkçe ve Kürtçe örnek cümleler... PAYLAŞ: Kürtçe bremîn kelimesi Türkçe erkek kardeşim anlamına gelmektedir. ... ÖNEMLİ: Günlük dilde kardeşim anlamı için bremin kullanılsa da kardeşim kelimesinin cümle içerisinde doğru kullanım brayê min şeklindedir.