Kışta ne demek?

İçindekiler:

  1. Kışta ne demek?
  2. Birbirine koşut ne demek?
  3. Tasavvufta gönül ne demek?
  4. Gönlüne girmek ne demek?
  5. Koşut ne demek edebiyat?

Kışta ne demek?

Kist; vücudun herhangi bir bölgesinde bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan içi sıvı dolu, yumru şeklinde kitlelere verilen isimdir. Dokular ya da organlarda görülebilen kistlerin boyutları değişkenlik gösterir. Çoğunlukla iyi huylu olan kistler herhangi bir belirtiye neden olmadan ortaya çıkabilir.

Birbirine koşut ne demek?

Geometride yan yana olmalarına rağmen birbirleriyle kesişmeyen çizgilere koşut denir. Bu kelime sadece geometri ve matematik gibi sayısal bilimlerde değil günlük yaşamda da sıklıkla kullanılır. Neden sonuç ilişkisi bakımından birbirleriyle ilgili tüm durumlar ve olaylar koşut olarak nitelendirilir.

Tasavvufta gönül ne demek?

Gönül, tasavvufi hayatın merkezini oluşturan kavramlardandır. Bütün bâtıni faaliyetler gönülde meydana gelir. Gönül, genel olarak Allah'ın algılandığı; batını, idrak merkezidir. Gönül bazen kendinden emin, bazen mühürlenen, bazen hastalanan, katılaşan ve kibirlenen tavırlarla da ortaya çıkabilmektedir.

Gönlüne girmek ne demek?

gönlünü etmek (veya yapmak) gönlünü hoş etmek. gönlünü kaptırmak.

Koşut ne demek edebiyat?

Koşut ne demek edebiyat? koşut ne demek? Aynı düzlem içinde ikişer ikişer bulunan ve kesişmeyen, muvazi, paralel. Aynı zaman içinde gelişen, aynı özellikleri gösteren (olay, düşünce vb.), paralel.