Kamelya nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Kamelya nedir TDK?
  2. Kamelya ne demek anlamı ne?
  3. Kamelya Türkçe mi?
  4. Mimaride çardak nedir?
  5. Alaka mı alâka mı?
  6. Kamelya çiçeği Ne Demek?
  7. Kameriye hangi dilden?

Kamelya nedir TDK?

Kamelya bir çiçek adıdır. TDK ve Dil Derneği dahil tüm kaynaklara göre KAMELYA diye yazılır. Hatta Kamelyalı Kadın diye klasik bir eser de vardır. Halk dilinde ve en çok da askeriyede "kamelya" tabir edilen, etrafı açık, üstü kapalı oturma yerlerinin asıl adı ise KAMERİYE'dir.

Kamelya ne demek anlamı ne?

Kamelya isminin anlamı: Kırmızı vı pembe çiçekler açan bir süs bitkisi.

Kamelya Türkçe mi?

Çardak Türkçeye 14. yüzyılda Farsça çârtâk (dört kemer) sözcüğünden geçmiştir. Kameriye ve kamelya sözcükleri ise İtalyanca camarilla (küçük odacık, kamara) kavramından 19. yüzyılda Türkçeye geçmiştir. Sözcüğün Arapça kamer (ay) ile ilişkilendirilmesi yakıştırmadır.

Mimaride çardak nedir?

Çardak, kelime anlamı olarak, dört kemer anlamına geliyor. Söz konusu kemerlerin üzerine bir kubbe örtülerek, yapılan barınak da "çardak" olarak ifade ediliyor. Bir diğer deyişle çardak, tarla, bahçe, ova gibi yerlerde ağaç dallarından örülmüş barınağa deniyor.

Alaka mı alâka mı?

Gönül bağı anlamına gelir. Bu kelime genellikle alâka, alağka şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı alaka şeklinde olmalıdır.

Kamelya çiçeği Ne Demek?

Kamelya çiçeği, çalı biçiminde sürekli olarak yeşil kalabilen bir bitki olup katmerli olarak çiçek açabilen bir bitkidir. Kamelya bitkisinin açtığı çiçeklerin renkleri ise kamelya bitkisinin türüne göre beyaz, kırmızı ve pembe olmaktadır.

Kameriye hangi dilden?

Bu sözcük Eski Yunanca kámara "taş kubbeli oda" sözcüğünden alıntıdır.