Asayiş berkemal deyiminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Asayiş berkemal deyiminin anlamı nedir?
  2. Asayiş ne demek TDK?
  3. Asayiş berkemal lafı nereden geliyor?
  4. Asayiş kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Asır kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Bendiniz nasıl yazılır?

Asayiş berkemal deyiminin anlamı nedir?

Güvenliğin yerinde olduğunu anlatan bir söz. Örn: Efendiler, mühim bir şey yok yahu!. . Asayiş berkemaldir.

Asayiş ne demek TDK?

a. (a:sa:yiş) Bir yerin düzen ve güvenlik içinde bulunması durumu, düzenlilik, güvenlik: “Asayişi sağladığımdan emin olunca, gönül rahatlığı içinde yeniden odama, raporun başına dönüyorum.” -A.

Asayiş berkemal lafı nereden geliyor?

Durumları İstanbuldan gizlemeye çalışan devrin yetkilileri , Vilayet gazetesine her baskısında şu şekil manşet atarlardı: "Saye-i asayiş –vaye-i padişahide ,vilayetin her bir tarafında emn-ü asayiş berkemaldir.." Padişahın şahane idaresi altında,vilayetimizin her tarafında asayiş ve huzur hakimdir.

Asayiş kelimesinin eş anlamı nedir?

Halk arasında daha çok ''asayiş berkemal'' sözüyle kullanılan bu kelime, güvenlik ve emniyet sözcükleriyle anlamlıdır. Farsça kökenli olan asayiş kelimesi, ''asuden'' kökünden türetilmiştir. Örnek Cümle: Mahallede asayişi sağlamak için gece gündüz nöbet tuttuk.

Asır kelimesinin eş anlamı nedir?

TDK'ya göre asır kelimesinin en çok bilinen ve kullanılan anlamı 'yüzyıl'dır. Arka arkaya gelen 100 yılı belirtmek için kullanılır. Bir diğer anlamı 'çağ'dır. Eş anlamlısı 'devir' olarak kullanılmakta olan asır kelimesinin, zıt anlamı yoktur.

Bendiniz nasıl yazılır?

Bendiniz nasıl yazılır? BENDENİZ kelimenin Tdk'ya uygun doğru kullanımı BENDENİZ olmalıdır. Ayrıca bulmacalarda sıkça sorulan soru olan alçak gönüllülük göstererek ben yerine ve “köleniz'” anlamında kullanılan bir söz sorunun cevabı BENDENİZ olmalıdır.