Ünlü mutasavvıflar nedir?

İçindekiler:

  1. Ünlü mutasavvıflar nedir?
  2. Mutasavvıf ne demektir?
  3. Tasavvufu hayat tarzı olarak benimseyen kişilere ne denir?
  4. Mutasavvıflara göre tasavvuf nedir?
  5. Tasavvufu kim buldu?
  6. Tasavvuf kelimesinin kaynakları nelerdir?
  7. Tasavvuf ile ilgilenen kişiye ne denir?

Ünlü mutasavvıflar nedir?

Türk tasavvuf tarihinde mutasavvıf denildiğinde ilk akla gelenler herbiri bir tarikat önderi olan Hoca Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlânâ Celaleddin Rumi ; Hacı Bektaş-ı Veli ve Hacı Bayram-ı Veli gibi İslam büyükleridir.

Mutasavvıf ne demektir?

Tasavvuf yolunun saygın isimlerinden Abdülkadir Geylani mutasavvıfı "Rabbi için her türlü bağ ve her endişeden sıyrılıp Allah'tan başkasına tapınmayı ve O'nun emirlerinden başkasına uymayı terk ederek, Hakk'tan gayriye yönelmekten ve meşgul olmaktan kalbini kurtarıp ihlâsla Hakk'a ibâdet eden kişi" olarak tanımlamıştır ...

Tasavvufu hayat tarzı olarak benimseyen kişilere ne denir?

Tasavvuf düşüncesini benimseyenlere ehl-i tasavvuf veya mutasavvıf adı verilmiştir. Dolayısıyla tasavvuf yolunu benimsemiş, Kuranı hayata geçirmiş kişilere mutasavvıf denir.

Mutasavvıflara göre tasavvuf nedir?

Tasavvuf; lügat manası itibariyle ; 'Gönlünü Allah sevgisine bağlama'; ıstılahî manada ise; 'Zühd ve takva ile ruhu temizleyip Hakk'ın ahlakı ile ahlaklanmak; kendi varlığını Hakk sevgisinde eriterek mâsivâdan ilgiyi kesmek ve bu hal içinde onun emir ve yasaklarına tam bir uyuşla sonsuz mutluluğa ermek'tir (Güzel 2009: ...

Tasavvufu kim buldu?

Kurucusu 12. yüzyılda Doğu Türkistan'da yetişen Hoca Ahmet Yesevi'dir.*Tekke Edebiyatı, Anadolu'ya 13. y.y.'dan itibaren gelişmiştir.

Tasavvuf kelimesinin kaynakları nelerdir?

Tasavvufun temel iki kaynağı Kur'an ve Sünnet'tir. İslam dininin manevî ve ruhânî boyutunun tabi'î bir tezahürü olarak ortaya çıkmış olan tasav- vufun merkezî ıstılah ve âdâbı bu iki kaynağa dayanır. Hz. Peygamber'in (a.s.) hayatında tasavvufun vurgu yaptığı pek çok hususu bulmak kolay- lıkla mümkündür.

Tasavvuf ile ilgilenen kişiye ne denir?

Tasavvuf ehline mutasavvıf ya da sufi denir.