Karaca ismi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Karaca ismi ne demektir?
  2. Karaca diye isim olur mu?
  3. Akşının anlamı nedir?
  4. Karaca kaç metre zıplar?
  5. Karaca nasıl bir hayvandır?
  6. Karaca kaç yıl yaşar?

Karaca ismi ne demektir?

Karaca isminin anlamı: 1. Geyikgillerden, boynuzları küçük ve çatallı bir av hayvanı. 2. Esmer.

Karaca diye isim olur mu?

Karaca ismi bu güzel isimlerden biridir. Anlamıyla çok ilgi çeken bir isimdir. Karaca ismi esmer anlamına gelen bir isimdir. Esmer gibi özel bir anlamı olan bu isim, genellikler erkek bebekler için kullanılıyor.

Akşının anlamı nedir?

Akşın isminin anlamı Türk Dil Kurumunun sözlüğünde yer alan anlamı az beyaz olan veya beyazımsı olmaktadır. Diğer bir yandan bu isim albinonun da karşılığı olmaktadır. Albinoun açıklaması ise doğuştan derisi ve kılları beyaz olan kimse veya hayvan olmaktadır. Akşın isminin bir diğer anlamı ise aslaner olmaktadır.

Karaca kaç metre zıplar?

59 kg. civarında ağırlığa sahip olan Sibirya karacası Kafkas Dağları'nda asıl karaca türüyle buluşur. Bu dağların kuzey eteklerinde Sibirya karacası, güney eteklerinde de karaca bulunur. 15 metre uzağa sıçrayabilen bu geyikler yaklaşık 8-12 yıl, maksimum da 14-18 yıl yaşar.

Karaca nasıl bir hayvandır?

Karaca (Capreolus capreolus) Avrupa, Anadolu ve Hazar Denizi'nin kıyılarında bulunan bir geyik türüdür. Ural Dağları'ndan doğuda Çin'e ve Sibirya'ya kadar dağılmış bulunan ayrı bir tür ise Sibirya karacası (Capreolus pygargus) olarak bilinir.

Karaca kaç yıl yaşar?

Bu dağların kuzey eteklerinde Sibirya karacası, güney eteklerinde de karaca bulunur. 15 metre uzağa sıçrayabilen bu geyikler yaklaşık 8-12 yıl, maksimum da 14-18 yıl yaşar.