Erek ne ne demek?

İçindekiler:

  1. Erek ne ne demek?
  2. Erek okur ne demek?
  3. Erek metin ne demek?
  4. Felsefe Ereksel neden nedir?
  5. Ide ne de?
  6. Çeviride Domestication nedir?

Erek ne ne demek?

Gerçekleştirmek için tasarlanan ve erişmek istenilen şey, amaç.

Erek okur ne demek?

Erek okuru kullandığı dil ve kültür dizgesi ile metnin ilk yazarının dünyasına taşıyan çevirmen, yazınsal kaynak metni en doğru şekilde yorumlayan çevirmendir.

Erek metin ne demek?

Erek dile çevrilen metindir. Çeviri yaparken hedef kültürün normlarını ön plana alarak kaynak metindeki öğeleri erek kültüre uyarlamayı esas alan, daha çok hedef kültürdeki okuyucuyu dikkate alan kabul edilebilirlik düzeyindeki çevirilerdir.

Felsefe Ereksel neden nedir?

Aristoteles'in dört temel neden türünden birini teşkil eden ereksel nedende söz konusu olan, kendi uğruna bir şeyin olması, yani bir şeyin olmasına neden olmaktır. Bir şeyin varoluş amacının o şeyin nedeni olması, bu neden türünün sonuç odaklı olmasından ötürüdür.

Ide ne de?

IDE ne anlama gelmektedir? Uzay ve zamanın ötesinde, öznenin dışında, kendiliğinden var olan, duyularla değil yalnızca tinsel olarak algılanabilen asıl gerçeklik, düşünce, fikir.

Çeviride Domestication nedir?

Çeviride kültürel engellerin aşılmasında “yerlileştirme” öne çıkan bir çeviri stratejisidir. Yerlileştirmede, anlaşılırlığın sağlanabilmesi için hedef dil okuyucusuna yabancı olan kaynak metnin dilsel ve kültürel ögeleri, hedef dilin kültürüne uygun bir şekilde değiştirilir.