Hindistan cevizi torfu nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Hindistan cevizi torfu nerede kullanılır?
  2. Hindistan cevizi kabugundan nasil ayrilir?
  3. Hindistan cevizi ile neler yapilir?
  4. Hindistan cevizi en kolay nasıl soyulur?
  5. Kokopet nedir?
  6. Hindistan cevizi iç kabuğu nasıl soyulur?

Hindistan cevizi torfu nerede kullanılır?

Tüm seralarda, tohumlarda, fidelerde, çiçek ve bahçe bitkileri yetiştiriciliğinde, sebzelerde, fidanlarda, balkon -bahçe peyzajlarında, mantar üretiminde tek başına veya diğer karışımlarla uygulanabilen doğal ve temiz bir yetiştirme ortamıdır.

Hindistan cevizi kabugundan nasil ayrilir?

Eğer fırın ile uğraşmak istemiyorsanız ve farklı bir yöntem arıyorsanız rahatlıkla deneyebilirsiniz. Aldığınız Hindistan cevizini düşük ayarda olan derin dondurucuya koyun ve 12 saat kadar bekletin. Bu sayede Hindistan cevizinin sert kabuğu gevşeyecek ve derin dondurucudan çıktıktan sonra daha kolay kırılacaktır.

Hindistan cevizi ile neler yapilir?

Hindistan Cevizini Tariflerin Vazgeçilmezi Yapacak ve Belki de İlk Kez Duyacağınız 11 Lezzet
  1. Hindistan Cevizli Cocostar Kek. ...
  2. Hindistan Cevizi Cipsi. ...
  3. 3. Hindistan Cevizi Sütü ...
  4. Hindistan Cevizli, Kakaolu Kek. ...
  5. 5. Hindistan Cevizi Topları ...
  6. Thai Usulü Hindistan Cevizi Çorbası ...
  7. 7. Hindistan Cevizli Kurabiye.
Daha fazla öğe...

Hindistan cevizi en kolay nasıl soyulur?

Bunun için sivri bir bıçak ile Hindistan cevizinin üzerindeki noktadan delik açmanız gerekmektedir. Birden fazla delik açmanız daha yararlı olacaktır. Bu deliklerden Hindistan cevizinin suyunu bir bardağa boşaltabilirsiniz. Ardından kalın bir alet ile Hindistan cevizine vurarak kırabilirsiniz.

Kokopet nedir?

Cocopeat (Kokopit), Hindistan cevizinin kabukları ve lifleri küçük parçalara bölünerek oluşturulan doğal bir substrat'dır.Dünyada 90'lı yıllardan bu yana kullanılan ve hızla yaygınlaşan bitki yetiştirme ortamının doğal pH sı 5,5-6,4 arasındadır. COCOPEAT, tohum, çelik ve saksılamada kullanılabilir.

Hindistan cevizi iç kabuğu nasıl soyulur?

Hindistan cevizini yukarıda vermiş olduğumuz tarifle kıramadıysanız, o zaman çok daha kolay bir yöntemi inceleyelim. Aşırı sert olan kabuğunu gevşetmek için fırına yerleştirip 15 dakika kadar 200 derecede ısınmasını bekleyin. Fırından çıkarttığınızda sert kabuğun kırılmaya ve çatlamaya başladığını göreceksiniz.