168 neden arıyor?

İçindekiler:

  1. 168 neden arıyor?
  2. Kızılay'a bağışlanan kan nereye gidiyor?
  3. Kızılay'a bağışlanan kan satılıyor mu?
  4. Kan bağışı kimlere gidiyor?

168 neden arıyor?

Bu nedenle Kızılay kan bağışı toplama kampanyalarını hızlandırmıştı. Bu kapsamda Türkiye genelinde Kızılay tarafından başlatılan kampanyaların yanısıra internet ve telefon aracılığıyla da bağışlara teşvik çalışmaları yürütülüyor. Konudan da anlaşılacağı üzere 168 numarası Kızılay'ın numarasıdır.

Kızılay'a bağışlanan kan nereye gidiyor?

Türk Kızılay'a gönüllü olarak bağışlanmış olan kanlar laboratuvar testlerinden geçerler. Eşzamanlı olarak 3 bileşene ayrılarak uygun koşullarda saklanırlar. Kullanıma hazır olan kan bileşenleri hastanelere transfer edilir. Bu süreçte kesinlikle hasta ve hasta yakınından herhangi bir ücret talep edilmez.

Kızılay'a bağışlanan kan satılıyor mu?

Önemli Duyuru Kızılay Kanı satıyor mu? Kan bir insan dokusudur ve ticari amaca kesinlikle konu edilemez Türk Kızılay Kan bağış faaliyetlerini milli bir ödev olarak kâr amacı gütmeksizin yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tüm bu Kan işlemlerinin maliyetini karşılamaktadır.

Kan bağışı kimlere gidiyor?

Kimler kan bağışında bulunabilir? 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65'ini doldurmamak gerekir.) İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı.