Dünyanın en güzel kokan çiçeği hangisi?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en güzel kokan çiçeği hangisi?
  2. Lisyantus kokulu mu?
  3. Hangi güller kokar?
  4. Lisyantus nasıl bakılır?
  5. Lisyantus mevsimi ne zaman?

Dünyanın en güzel kokan çiçeği hangisi?

Dünyanın en güzel kokusuna sahip olan "Gardenya" hanımeli gibi adeta insanı mest eder. Güneş görmezse hemen darılır, huzur bulamaz.

Lisyantus kokulu mu?

Lisianthus çiçeği, sade görünümlü, zarif ve hoş kokulu bir çiçektir. Lisianthus çiçekleri dekoratif kullanım için çok sevilen bir bitkidir.

Hangi güller kokar?

Çiçekleri en fazla kokan gülleri sıralamak gerekirse papa meilland ismindeki koyu kadife kırmızı gül, ilk sırayı almaktadır. Sonrasında süper star, thais, gidia, bettina gibi gül çeşitleri en fazla kokan gül çeşitleridirler.

Lisyantus nasıl bakılır?

Lisyantus çiçeği suyu seven bir bitkidir. Ancak çiçeği su içinde de bırakmamalısınız. Yaz aylarında elbette havanın sıcaklığını da göz önünde bulundurarak, haftada 4-5 kez sulayabilirsiniz. Soğuk kış aylarında çok sık sulamamalısınız.

Lisyantus mevsimi ne zaman?

Lisyantus Çiçeği Anlamı Genellikle bahar ve yaz aylarında bu iş alanında faaliyet göstermekte olan çiçekçilerin vitrinlerinde boy gösteren Lisyantus çiçeği, görünümü ile gül çiçeğini andırmaktadır. Farklı renklerde bulunmakta olan bu çiçekte genellikle beyaz, pembe ve mor renkleri hakimdir.