SSO giriş ne demek?

İçindekiler:

  1. SSO giriş ne demek?
  2. SSO nedir nasıl kullanılır?
  3. SSO nedir ne işe yarar?
  4. vCSA nedir?
  5. vCenter nedir ne işe yarar?

SSO giriş ne demek?

Single Sign-On (SSO) vasıtasıyla bir kullanıcı kimliğiyle oturum başlatarak (Signing in) çok sayıda uygulamaya / servise erişim sağlanabilmekte. ... Bu şekilde aynı kullanıcı adı ve şifresiyle pek çok uygulama ve servise güvenli bir şekilde erişim sağlanabilmektedir.

SSO nedir nasıl kullanılır?

Single Sign-On (Tekil Oturum Açma) SSO'dan tek bir kullanıcı kimliği ile birden fazla servise (uygulama / web sayfası) erişim sağlayıp kullanma imkanı sağlayan bir konsept olarak bahsedilebilir.

SSO nedir ne işe yarar?

Çözüm: Tekli oturum açma (SSO) birden fazla ilişkili, ancak bağımsız yazılım sistemlerinden oluşan bir erişim denetimi özelliğidir. SSO ile, kullanıcı bir kez oturum açar ve her birinde tekrar oturum açması istenmeden tüm sistemlere erişim sağlar.

vCSA nedir?

vCenter Server Appliance (vCSA), vCenter Server ve ilgili hizmetleri çalıştırmak için optimize edilmiş, önceden yapılandırılmış tek bir Linux tabanlı sanal makinedir.

vCenter nedir ne işe yarar?

VM vCenter, vSphere Client'e benzer bir yazılımdır. Fakat, vCenter Server, vSphere Client'e göre daha güçlü ve performanslı bir sunucudur. vCenter, bir Windows Server ve Linux Server üzerine kurabilirsiniz. vCenter Server'ın ana amacı, sunucu üzerinde kurulu sanal makinelerin merkezi olarak yönetilmesini sağlamasıdır.