Psikoteknik nedir nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Psikoteknik nedir nasıl alınır?
  2. Psikoteknik kaç para 2020?
  3. Psikoteknik belgesini hangi kurum veriyor?
  4. Psikoteknik hangi doktora gidilir?
  5. Psikoteknik testleri nelerdir?
  6. Psikoteknik nedir kimler alabilir?
  7. Psikoteknik ödemesi nasıl yapılır?
  8. Psikoteknik Sağlık Raporu Nereden Alınır?
  9. Psikoteknik belgesini kim onaylar?
  10. Psiko teknik değerlendirme raporu nereden alınır?
  11. Psikoteknik belgesi hangi durumlarda verilmez?
  12. Psikoteknik Testi zor mu?
  13. Psikoteknik hangi durumlarda alınır?
  14. Psikoteknik harcı nereye yatıyor?

Psikoteknik nedir nasıl alınır?

PSİKOTEKNİK BELGESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR? Psikoteknik belgesi almak isteyen sürücüler, Psikoteknik merkezlerine giderek 12 farklı test uygulandıktan sonra değerlendirme sonucu olumlu olması halinde psikiyatri doktorunun onayı ile birlikte Psikoteknik belgesine sahip olabilecekler.

Psikoteknik kaç para 2020?

Psikoteknik Ücreti: 170 TL.

Psikoteknik belgesini hangi kurum veriyor?

Psikoteknik belgesi, Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmiş kurumlar tarafından verilmektedir.

Psikoteknik hangi doktora gidilir?

Psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayene raporları; il sağlık müdürlükleri tarafından söz konusu raporları düzenlemeye yetkilendirilmiş resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda çalışan (psikoteknik değerlendirme için) psikolog ünvanına sahip ve (psikiyatri uzmanı muayenesi için) psikiyatri uzmanları tarafından ...

Psikoteknik testleri nelerdir?

Psikoteknik testi, sürücülerin sahip oldukları güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel ve psikomotor yetenek düzeylerinin; bu yetenek alanlarında tanımlanan bilgisayar destekli testler aracılığı ile ölçülmesidir.

Psikoteknik nedir kimler alabilir?

Ticari araç sürücüleri için önemli olan psikoteknik belgesi, kısa süren bir işlem olmakla birlikte sürücülerinin performans ve katılımlarının sonucunda alınabilen bir belgedir. Sürücüler düzenli bir şekilde kurumdaki similasyona katılım sağlarsa ve psikoteknik testlerinden geçerse kısa zamanda belgelerini alabilirler.

Psikoteknik ödemesi nasıl yapılır?

TR 92 77 nolu ibana 16 tl yatırıp GOP İlçe Sağlık Müdürlüğüne veya ofise dekontu getirip onay almanız gerekmektedir. Açıklamaya Ad Soyad ve TC yazmalısınız. İnternet bankacılığımı kullanarakta ödeme yapabilirsiniz. numaralı telefondan ulaşabilirler.

Psikoteknik Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Psikoteknik belgesini, raporunu veya değerlendirmesini almak için Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmiş, yetkilendirilmiş bir kuruma başvuru yapmanız gerekmektedir. Ticari araç sürücüsü ikamet ettiği şehirdeki ilgili sağlık kurumuna başvurarak bu belgeyi almak istediğini beyan edebilir.

Psikoteknik belgesini kim onaylar?

01.01.2019 - 21.03.2020 tarihleri aralığında Psikoteknik Raporu alan sürücülerin psikoteknik raporlarının ilçe sağlık müdürlüğü tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu onay yapılmadığı sürece psikoteknik raporu üzerinde "ONAY BEKLİYOR" ifadesi yazacaktır.

Psiko teknik değerlendirme raporu nereden alınır?

Psikoteknik raporu Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilerek ruhsatlandırılmış merkezlerden alınır.Sürücü kursları, src kursları ve hastaneler psikoteknik raporu vermeye yetkili değillerdir.

Psikoteknik belgesi hangi durumlarda verilmez?

Psikoteknik becerileri gelişmemiş ve trafik kuralları ihlal edecek potansiyelde olan sürücü adayları, bu belgeyi alamazlar ve ticari araç kullanımında uygun bulunmazlar.

Psikoteknik Testi zor mu?

Dolayısıyla psikotenik testide refleks ve algıları normal olan, araç kullanabilme yeteneklerine sahip olan kişilerin kolaylıkla yapabilecekleri bir testtir. Refleks ve algıları araç kullanabilecekseviyede olan kişiler için hiç kaygı edilecek bir durum yoktur. Rahatlıkla başarılı olacağınız bir testir.

Psikoteknik hangi durumlarda alınır?

Ticari araç sürücülerinin alması gereken src belgesi ve psikoteknik belgesi, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza, hız kontrolü ve saldırganlık gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanması gereken bir değerlendirme sistemidir.

Psikoteknik harcı nereye yatıyor?

Aşağıdaki hesaba herhangi bir Ziraat bankası Şubesinden veya mal müdürlüklerinden 16 TL para yatırmak. Para yatırılırken açıklama kısmına mutlaka TC, AD, SOYAD ve "PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME PSİKİYATRİ RAPORU ONAY ÜCRETİ" ifadesinin yazılması gerekmektedir.