Neden Soya mumu?

İçindekiler:

  1. Neden Soya mumu?
  2. Soya mumu sağlıklı mı?
  3. Soya mumu ele sürülür mü?
  4. Soya mumu malzemeleri nelerdir?
  5. Soya mumu farkı nedir?
  6. Soya mum ne işe yarar?
  7. Soya mumu kaç saatte kurur?
  8. Soya parafini nasıl elde edilir?
  9. Soya parafini nasıl eritilir?
  10. Soya Vaksı nedir?
  11. Soya Wax Mum nasıl yapılır?
  12. Soya mum kaç saat yanar?
  13. Soya mum nasıl eritilir?
  14. Beyaz mum kaç saat yanar?
  15. Soya mumu kaç derecede dökülür?
  16. Soya Wax kaç derece?

Neden Soya mumu?

Soya fasülyesinden elde edilen yağlarla hazırlanan mum çeşitlerine soya mumu denir. Bu mum çeşitleri 0 doğaldır ve içinde hayvansal madde bulunmadığı için de vegandır. Ayrıca doğada kolaylıkla çözünebilir ve geri dönüşümü yapılabilir. Bu sebeple ne insan ne de çevre sağlığı için herhangi bir tehdit oluşturmaz.

Soya mumu sağlıklı mı?

〰️ Soya mumu soya fasulyesinden elde edilir, sürdürülebilir kaynaklardan oluşan bitkisel bir hammaddedir. Bitkisel bir kaynak olduğu için çevreye zarar vermez ve tamamen doğaldır. Toksinlerden arınmıştır. Kanserojen ve kirletici maddeler içermez.

Soya mumu ele sürülür mü?

Petrolün kalite düzeyi artırmak için kullanılan bir atık olan parafin, mumların haricinde cilt ve bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Parafin mumu yandığında çevreye aseton, benzen gibi toksik bileşikleri yaymaya başlar. Toksikler yapıları gereği kimyasal salınımlardır. Cildi tahriş etme tehlikesi oldukça fazladır.

Soya mumu malzemeleri nelerdir?

İhtiyacınız olan malzemeler, soya parafini, mumları hazırlamak istediğiniz kaplar, tutacaklı fitiller, elde etmek istediğiniz renge göre boyalar ve sağlığa zararlı etkisi olmadığını bildiğiniz kokulardır. Bunun için mum yapımında kullanılabilecek doğal esans yağlarını tercih edebilirsiniz.

Soya mumu farkı nedir?

1) Soya mumları doğaldır. Parafinli mumların hammaddesini petrol kaynaklı bir malzemedir. Soya mumları ise soya yağından yapılır yani hammaddesi bitkiseldir. Bu yüzden doğada da çözünebilir, geri dönüşümü yapılabilir.

Soya mum ne işe yarar?

Soya mumları ortam havasını çok kısa süreler içerisinde yumuşatırlar ve böylece negatif enerjinin de ortamdan giderilmesine olanak verirler. Ortamda birikmiş olan negatif enerji yaşam kalitesini düşürmek, yorgunluk, stres, öfke gibi pek çok soruna yol açabilmektedir.

Soya mumu kaç saatte kurur?

Mumun ne kadar uzun süre soğumasına izin verirsen o kadar iyi olur. Parafin mumlar genelde 24 saatte soğur. Soya mumları genelde 4-5 saatte soğur.

Soya parafini nasıl elde edilir?

Soya veya Ayçiçek Parafini ; hammaddesi bitkisel olan tamamen soya yağı veya ayçiçek yağının özel olarak çeşitli bitkisel materyallerle karıştırılması sonucu elde edilen naturel parafinlerdir. İçerisinde herhangi bir petrol türevi bulunmaz.

Soya parafini nasıl eritilir?

Parafin mumu 50 ile 60 °C arasında eritilmelidir. Soya mumu 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritilmelidir.

Soya Vaksı nedir?

Soya fasulyesi yağından üretilmiş %100 doğal soya parafinidir. Kap içi mumlar ve aromaterapi mumları için uygundur. Hammaddesi soya fasülyesi yağı olan soya mumlarının kokusu parafinli mumlara oranla daha yoğundur. ...

Soya Wax Mum nasıl yapılır?

Ana madde olarak soya wax'ı kullanıyorsanız dilediğiniz kadar soya wax'ını bir tencerenin içerisine ekleyin. Ocağın altını orta-kısık ateşte açın ve sürekli karıştırarak soya wax'ını eritin. Tüm wax'ın güzelce erimesi, miktarına bağlı olarak 10-15 dakikayı bulabilir.

Soya mum kaç saat yanar?

Parafin mumlar genelde 24 saatte soğur. Soya mumları genelde 4-5 saatte soğur.

Soya mum nasıl eritilir?

Soya mumu 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritilmelidir. Balmumu kabaca 62,7 °C sıcaklıkta eritilmelidir. Isıyı biraz daha yükseltebilirsin ama 79,4 °C'yi geçmemeye çalış. Eski mumlar yaklaşık 85 °C'de eritilmelidir.

Beyaz mum kaç saat yanar?

Toplamda ortalama olarak 3 saat yanıyor diyebilirim.

Soya mumu kaç derecede dökülür?

Unutma ki mumu temizlemek zor olabilir. Parafin mumu 50 ile 60 °C arasında eritilmelidir. Soya mumu 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritilmelidir. Balmumu kabaca 62,7 °C sıcaklıkta eritilmelidir.

Soya Wax kaç derece?

Özel wax bileşenleriyle güçlendirilmiş soya yağından imal edilmiştir. Diğer soya ürünlerde bulunan ekşimsi koku olmayıp ürünümüz kokusuzdur. Bu yüzden esans yayılımı yüksektir. Erime derecesi 70C° donma derecesi 60C° olup Esansiyel yağ doyum oranı yüzde 7'dir.