Kırmızı pancar sapı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kırmızı pancar sapı nasıl yapılır?
  2. Kırmızı pancarın sapları kullanılır mı?
  3. Pancar sapları nasıl değerlendirilir?
  4. Kırmızı pancar dolapta nasıl saklanır?
  5. Haşlanmış pancar derin dondurucuda saklanır mı?

Kırmızı pancar sapı nasıl yapılır?

Pancar sapları ve yaprakları iyice yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar sirkeli suda bekletilir. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir. 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir.

Kırmızı pancarın sapları kullanılır mı?

Pancar Sapı ile Neler Yapılır Pancar sapı, yaprakları ile beraber kavrularak salata veya yemek olarak tüketilebilir. Pancarın sapları, yaprakları ile birlikte ya da yapraklarından ayrılarak turşu yapılabilir.

Pancar sapları nasıl değerlendirilir?

Pancar Sapı ile Neler Yapılır Pancar sapı, yaprakları ile beraber kavrularak salata veya yemek olarak tüketilebilir. Pancarın sapları, yaprakları ile birlikte ya da yapraklarından ayrılarak turşu yapılabilir. Sadece pancar sapı ile turşu yapacaksanız havuç da ekleyebilirsiniz.

Kırmızı pancar dolapta nasıl saklanır?

Pancar yaprakları Yıkanmadan buzdolabı poşetleri içerisinde saklandığı zaman yaklaşık bir hafta kadar muhafaza edilebilir.

Haşlanmış pancar derin dondurucuda saklanır mı?

Pancarları derin dondurucuda 10 ay 'a kadar saklayabilirsiniz. Pancarları önce yıkayıp sonra soyuyoruz. Soyulmuş pancarları suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Hemen ardından buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya yerleştiriyoruz.